| 13 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Orkesta Mendoza
Orkesta Mendoza

Belles Arts de Castelló presenta a Orkesta Mendoza

El grup és el protagonista del concert del cicle Nits al Claustre d’aquest dijous 20 de juliol

| Noel Rodilla Edición Castellón

L’Institut Valencià de Cultura presenta aquest dijous 20 de juliol, a les 22.30 hores, al Museu de Belles Arts de Castelló, el tercer dels concerts del cicle Nits al Claustre. Un esdeveniment cultural que ompli de música les nits d’estiu de la capital de la Plana

Després de la gran acollida del concert de Judit Neddermann de dijous passat, 13 de juliol, amb prop de 500 persones, el cicle Nits al Claustre rep aquesta setmana el mestissatge cultural i musical d’Orkesta Mendoza. 

Orkesta Mendoza és una banda de música llatina i ‘rock’ que combina també diversos estils com ara la cúmbia, el mambo o el txa-txa-txa, entre altres. La banda va ser fundada pel músic i productor Sergio Mendoza i es compon per músics d’orígens i gèneres musicals diferents, la qual cosa dona a la seua música una varietat i una riquesa úniques. De fet, el seu so s’ha definit com a “transfronterer” gràcies a aquesta barreja d’estils i procedències. 
 
El conjunt que lidera Sergio Mendoza ha revestit de manera impecable totes aquelles pinzellades que caracteritzen la cultura pròpia dels territoris de frontera, en què diverses tradicions conviuen en harmonia fins al punt d’enriquir-se mútuament i generar, amb el temps, un nou continent i un contingut amb personalitat pròpia. Hi ha en els treballs del grup una clara revolució per la defensa del que és híbrid, i aconsegueixen, al seu torn, que aquests ritmes, que en un altre temps semblaven relegats a un segon pla, adquirisquen frescor i vitalitat, una energia completament nova de l’univers llatí. 

Després del concert d’aquest dijous, Nits al Claustre acomiadarà el mes de juliol, el pròxim dijous 27, amb el so mediterrani d’Ataxía i la presentació del seu disc homònim. Un concert que reunirà la música tradicional i actual del Mediterrani oriental (Grècia i Àsia Menor).