| 10 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Paterna celebra el Dia de la Biblioteca amb una extensa programació cultural per a fomentar la lectura - AJUNTAMENT DE PATERNA
Paterna celebra el Dia de la Biblioteca amb una extensa programació cultural per a fomentar la lectura - AJUNTAMENT DE PATERNA

Paterna celebra el Dia de la Biblioteca amb una extensa programació cultural

Els contacontes, una exposició de Llibres Antics i el projecte Llibres Lliures seran les activitats que es realitzaran en les pròximes setmanes.

| Sergi Tarazona Municipios

L'Ajuntament de Paterna ha programat una gran varietat d'activitats culturals per al mes d'octubre, amb motiu de la celebració del Dia de la Biblioteca, el pròxim 24 d'octubre. El regidor de Recursos per a la Ciutadania, Joventut, Biblioteques i Museus, Roberto Usina, ha subratllat que “amb l'objectiu de fomentar la lectura i la creació artística, s'han planejat les activitats dels contacontes per a xiquets i xiquetes, així com també l'exposició i el projecte de Llibres Lliures”.

La programació d'esdeveniments comença hui, dijous 13 d'octubre, amb la inauguració de l'exposició Llibres Antics a les 19.00 hores. La mostra estarà disponible a la biblioteca de la Cova Gran fins al 28 d'octubre i serà visitable en l'horari habitual de la biblioteca.

El divendres 21 d'octubre s'inaugurarà a les 18.30 hores el projecte Llibres Lliures. Es tracta d'una iniciativa per a fomentar la lectura a través de l'intercanvi gratuït d'exemplars de literatura. Es col·locaran deu casetes en diferents punts de la ciutat com al parc pròxim al Valentín Hernáez de Santa Rita, en el Parc Central, al parc del Bigotes de Campament, al parc del carrer del Crist, al parc d'Alborgí, al parc del carrer Casinos de Terramelar, al carrer Santa Aurora de Santa Gema, en la plaça Porta del Sol de La Canyada, al carrer Camamilla de Lloma Llarga i en l'agència de lectura de La Coma. En aquests punts es podran deixar volums, agafar altres o fins i tot llegir-los en el moment.

D'altra banda, el consistori també ha programat contacontes a càrrec de Rebombori per al públic infantil. El 25 d'octubre estarà disponible en La Coma amb El món màgic de Gloria Fuertes. El 26 d'octubre acudiran a Terramelar amb Contes per a vinyes saludables. La Canyada rebrà El segrest de la bibliotecària el 27 d'octubre. Amb la temàtica “Espanta la per”, El refugi dels monstres oblidats es relatarà el 28 d'octubre en La Cova Gran.

A més, el pròxim 27 d'octubre l'escriptor Jordi Llobregat, autor de les novel·les El secret de Vesalio o No hi ha llum sota la neu, participarà en la campanya Llegim als pobles a les 20.00 hores a la biblioteca La Cova Gran.

Finalment, el 31 d'octubre, amb motiu de la festivitat d'Halloween, la biblioteca de La Canyada acollirà “Explica-m'ho en anglés” amb el conte Room on the broom.

“Aquesta iniciativa permet divulgar la literatura en el nostre municipi alhora que commemorem una data tan assenyalada com és el Dia de la Biblioteca, un espai essencial a les ciutats per al seu desenvolupament social i cultural”, ha conclòs Usina.