| 10 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
El jurat el formaran en aquesta ocasió Manel Alonso i Català
El jurat el formaran en aquesta ocasió Manel Alonso i Català

Convocat el Premi de Narrativa Curta «Arnau Llibertat»

Al premi hi podran concórrer relats curts de ficció, en qualsevol gènere (fantàstic, ciència ficció, policíac, històric, etc.) escrits en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua

| J.G. Municipios

L’Associació Cultural de Comunicació Ràdio Puçol, en col·laboració amb l’Associació Cultural L’Andana (Amics del Patrimoni i la Cultura Popular) i la Plataforma 14 d’abril de Puçol, amb l’objecte de contribuir a la promoció i desenvolupament de la creació literària en valencià així com promocionar els valors que va defensar durant la seua curta vida el sociòleg i politicòleg Arnau Alonso i Santos, han convocat el I Premi de Narrativa Curta «Arnau Llibertat».

Arnau Alonso i Santos, que va faltar l’agost de 2020 als vint-i-cinc anys, va ser un jove inquiet implicat en l’associacionisme local, va formar part de clubs esportius com ara Cor i Muntanya o el Club d’Handbol i l’Escola Municipal de Pilota Valenciana, va participar en la fundació de Ràdio Puçol i va formar part d’entitats socials com ara la Plataforma 14 d’abril o el grup d’estudis La comarca científica, un espai multimèdia que analitza les comarques valencianes des del punt de vista social.

Escrigué lletres de cançons, poemes i contes, feu d’actor en diversos vídeo-clips, escrigué articles esportius i musicals, publicà entrevistes en diversos mitjans i participà en la fundació de la revista musical Sons de xaloc.

Al premi hi podran concórrer relats curts de ficció, en qualsevol gènere (fantàstic, ciència ficció, policíac, històric, etc.) escrits en valencià o en qualsevol altra varietat de la llengua.

Patrocinat per la Plataforma 14 d’abril s’atorgarà l’accèssit «Joaquín Navarro», dotat amb material literari i informàtic, als relats que destaquen valors republicans com ara el de la llibertat, la fraternitat i la igualtat així com els que facen defensa dels drets de les persones LGTBI+Q.

L’extensió de les obres, que hauran de ser originals i inèdites, ha de tindre entre 10 i 20 pàgines DIN-A4, font de lletra Times New Roman, grandària 12, interlineat 1,5.

No hi podran concursar obres guardonades en altres certàmens. El termini de recepció d’obres acabarà el 19 de juny de 2023.

Hi haurà un únic premi de 600 euros, indivisible, que inclou la publicació del text.

El treball guardonat així com els seleccionats pel jurat seran publicats en un únic volum de la col·lecció Manuzio Narrativa de l’editorial Neopàtria.

El jurat el formaran en aquesta ocasió Manel Alonso i Català, que tindrà la condició de president, i com a vocals Mercè Claramunt, Vicent Penya i Manel Hurtado, tots ells escriptors de reconegut prestigi.

El premi es lliurarà la nit del 20 de desembre del 2023, Dia Internacional de la Solidaritat Humana, en el transcurs d’un acte públic.