| 14 de Junio de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Una de les passarel·les de la CV-35
Una de les passarel·les de la CV-35

Llíria i San Antonio de Benagéber estrenen noves passarel·les

Els dos projectes, finançats per la Unió Europea-NextGenerationEU, suposen una inversió de prop d'1,6 milions d'euros

| Noel Rodilla Municipios

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha posat en servei dos noves passarel·les per a vianants per a la CV-35, als termes municipals de Llíria i San Antonio de Benagéber. Estes dos noves actuacions contribuïxen a dotar de la mobilitat adequada els veïns de les zones residencials pròximes a la CV-35, el gran eix viari que vertebra el segon cinturó metropolità de València, i connecta la comarca del Camp del Túria amb la ciutat de València.

La directora general d’Infraestructures i Projectes Urbans, María José Martínez Ruzafa, ha assenyalat que amb estos dos projectes s’aconseguix “l’adaptació d’esta via d’alta capacitat a les necessitats del territori i especialment als desplaçaments dels ciutadans entre els nuclis d’habitatges, comercials i dotacionals existents a banda i banda, recorreguts que es poden fer caminant o amb mitjans de transport no motoritzats”.

La responsable d’Infraestructures ha indicat que estes actuacions de permeabilització transversal “consistixen en la construcció de passarel·les o passos inferiors que permeten l’encreuament de les infraestructures viàries d’alta capacitat o les infraestructures ferroviàries, a diferent nivell i en adequades condicions de seguretat viària”.

En el cas de Llíria, la passarel·la, que se situa al camí de Safareig, permet la connexió de les zones residencials al nord-est de la població amb el nucli urbà. Per a dur-ho a terme s’ha construït una passarel·la de 70 metres de longitud paral·lela al pont ja existent per al pas de vehicles. El cost d’esta actuació ha sigut de 486.300 euros.

La directora general ha detallat que la passarel·la de San Antonio de Benagéber resol una problemàtica important de permeabilitat al municipi, on la CV-35 suposava una barrera per als desplaçaments entre la nova zona de creixement amb el nucli urbà, la zona comercial i el nou centre educatiu situat al nord-est de l’autovia. La longitud total de la infraestructura i les dos rampes d’accés és de 260 metres i l’amplària útil és de 4 metres. El cost d’esta actuació ha sigut d’1,1 milions d’euros.

Les dos passarel·les són actuacions finançades per la Unió Europea-NextGenerationEU, a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència.