| 20 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Consulta genetica
Consulta genetica

El Departament de Salut València-Hospital General obri una consulta de genètica

Els centres de salut d’Alaquàs, Torrent I i Guillem de Castro compten amb una consulta de genètica en Atenció Primària

| Redacción Valencia Municipios

El departament sanitari València-Hospital General ha posat en funcionament una consulta genètica als centres de salut d’Alaquàs, Torrent I i Guillem de Castro de València. Aquestes consultes les gestionen metges i metgesses de família, amb l’objectiu de poder detectar i sol·licitar tests genètics al centre de salut. Es treballa en equip amb la secció de Genètica del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital General i la seua pròpia consulta de Consell Genètic.

“Les consultes de genètica obertes en Atenció Primària serviran per a diagnosticar un nombre més gran de pacients amb alteracions patogèniques del genoma, des de diagnòstics primaris fins a estudi familiar, consell preconceptiu i farmacogenètica”, ha explicat el coordinador mèdic del Centre de Salut d’Alaquàs, Sergio Fernández.

Amb la posada en marxa d’aquestes consultes es fomenta la indicació d’aquesta mena d’estudis genètics, des de cribratges de patologies de risc genètic fins a malalties prevalents i farmacogenètica, que per l’elevada distribució en la població general ja formen part de les noves estratègies de medicina personalitzada des d’Atenció Primària en els sistemes públics de salut.

Raquel Rodríguez López, facultativa de la secció de Genètica, especialista en bioquímica clínica i acreditada per l’Associació Espanyola de Genètica Humana (AEGH), ha explicat que comptar amb consultes des de Primària “permet ampliar aquest servei amb una informació i una extensió adequades del diagnòstic o del consell genètic de mutacions identificades”.