| 10 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Baixa la desocupació al març impulsat pel turisme.
Baixa la desocupació al març impulsat pel turisme.

La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia on més ha baixat la desocupació

Per a Antonio Galvañ, les dades de la desocupació del mes de març indiquen que “la Comunitat Valenciana torna a demostrar signes de fortalesa econòmica,

| J. Gimenez Edición Valencia

El secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ, ha valorat este dimarts les xifres de desocupació del mes de març fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, que reflectixen una disminució a la Comunitat Valenciana de 3.998 persones, una variació mensual del -1,22 %.

Galvañ ha destacat que estes dades confirmen que “la Comunitat Valenciana torna a demostrar signes de fortalesa econòmica, ja que som la tercera autonomia, per darrere d’Andalusia i Canàries on més ha disminuït la desocupació el mes de març, gràcies a l’impuls del turisme”.

Així mateix, el secretari autonòmic ha ressaltat que la xifra de persones desocupades és “la més baixa d’un mes de març des de 2008” i que este mes s’han registrat 100.157 contractes, dels quals 51.424 són indefinits (un 51,3 % del total).

El director general de Labora ha assenyalat que este mes de març la desocupació ha baixat impulsat per les bones dades del turisme a la nostra Comunitat en Falles i Setmana Santa. “No obstant això, ha matisat Galvañ, també ha tingut un bon comportament en l’agricultura i la indústria”.

En este sentit, el secretari autonòmic d’Ocupació ha assegurat que “el Consell de Mazón continuarà treballant com fins ara, impulsant des de la discreció iniciatives empresarials i industrials que generen ocupació estable i de qualitat a la nostra Comunitat, alhora que es reforça el nostre sector estrela, el turisme”.

Respecte a l’afiliació, Antonio Galvañ també ha ressaltat que ens deixa este mes bones dades, ja que s’incrementa un 1,02 %, fins a arribar a la xifra de 2.129.577 afiliacions, la major xifra d’afiliacions per a un mes de març des que es tenen dades. Així mateix, ha destacat que este mes la desocupació baixa sobretot entre les dones (-1,31%).

Territorialment la desocupació ha baixat a Alacant (-1,60 %), a València (-0,98 %) i a Castelló (-0,85 %). La desocupació baixa en 28 comarques de la Comunitat. En percentatge la desocupació baixa més als Ports, i puja al Racó d’Ademús.