| 19 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Imatge de la conducció del transvasament Tajo-Segura en Orihuela - ASAJA MURCIA
Imatge de la conducció del transvasament Tajo-Segura en Orihuela - ASAJA MURCIA

La Generalitat recorrerà la decisió del Tribunal Suprem

Des de Generalitat defensen que el Govern de Ximo Puig no renunciarà a la defensa de l'aigua per a la província d'Alacant.

| Sergi Tarazona Edición Alicante

La resposta de la Generalitat a la decisió del Tribunal Suprem de desestimar la petició que havia presentat perquè s'acordara la suspensió cautelar del transvasament i la reducció del cabal ecològic, no s'ha fet esperar. Des del Consell han apuntat que recorreran en reposició l'acte de l'alt tribunal que, segons subratllen des de la Generalitat, no entra en el fons de la qüestió. En tot cas, afirmen que el Govern dirigit per Ximo Puig "no ha canviat gens" i es manté en la defensa de l'aigua per a la província d'Alacant. 

Per això, inicialment presentaran un recurs contra la decisió del TS de rebutjar la suspensió cautelar i asseguren que, posteriorment, insistiran "en la demanda per a mantindre la posició a favor dels regants d'Alacant que sempre ha tingut i tindrà la Generalitat Valenciana".

Aquesta reacció ve provocat per la notícia que ha saltat a principis de la vesprada en la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem havia desestimat la petició presentada per la Generalitat que havia presentat perquè s'acordara la suspensió cautelar de l'escalonament dels cabals ecològics del Tajo per als anys 2026 i 2027, entre la presa de Bolarque i l'embassament de Valdecañas, establits en el Reial decret 35/2023, de 24 de gener. No obstant això, tal com l'alt tribunal ha informat en la seua comunicació als mitjans, es reconeix que aquesta decisió no "no priva de la seua finalitat legítima" al recurs que la Generalitat Valenciana té plantejat contra el Reial decret.