| 19 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Ampliació del Cementeri d'Alacant per 5,2 milions: 2.550 nous nínxols

L'actuació es duu a terme sobre una superfície de 16.549 metres quadrats i contempla executar les obres en un període de dotze mesos una vegada siguen licitades

| Juanjo Morote Edición Alicante

L'Ajuntament d'Alacant aprova en junta de Govern el projecte d'obres per a ampliar el Cementeri municipal 'La nostra Senyora del Remei', que preveu augmentar la capacitat dels enterraments amb la construcció de 2.550 nous nínxols disposats en quatre altures i tombes, amb un pressupost total de 5.198.039 euros, i amb l'execució al seu torn de millores de l'entorn, paviment, modernització de les infraestructures del camposanto i més zones enjardinades.

El projecte impulsat per la regidoria d'Infraestructures i Manteniment, dirigida per l'edil José Ramón González, preveu tal com va explicar "dur a terme la major inversió d'ampliació del cementeri que dona solució a la falta de nínxols i aconsegueix modernitzar el nostre camposanto. En total en aquests últims anys s'aconseguirà habilitar més de tres mil nous enterraments amb prop de set milions d'euros".

L'acord permetrà executar les obres d'ampliació en la zona sud-est del camposanto en un termini d'un any, i s'actuarà sobre una superfície de 16.549 metres quadrats, amb dos accessos des del camí d'Alcoraya, un per als vianants i rodat, i un altre accés a l'oest confrontant amb la part més antiga del cementeri. Així com s'intervindrà en el costat sud amb una banda per a edificacions i serveis funeraris, i altres zones enjardinades.

El regidor José Ramón González, explica que dur a terme una nova ampliació era una necessitat a la ciutat: "Per això s'executarà aquesta nova obra en l'any vinent que suposa una important millora aconseguint executar la intervenció de modernització per a atendre la creixent demanda del camposanto amb 2.550 nous nínxols".

Millora de les infraestructures i zones enjardinades

Aquestes obres compten amb tres actuacions prèvies d'ampliació del cementeri, i els nous nínxols s'executaran xapats amb plaques de granit similars als existents en quatre altures, amb escales metàl·liques mòbils, aconseguint així millorar les condicions tècniques, funcionals i estètiques del cementeri, i de les edificacions projectades i el seu entorn. 

Així com s'executaran noves canalitzacions paral·leles al perímetre nord-oest del recinte, donant continuïtat a la canalització de l'ampliació anteriorment executada. A més, està previst dur a terme treballs de reparacions en nínxols, clos i paviments existents en el camposanto amb aquestes obres.