| 20 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Cocaïna i èxtasis confiscats en una imatge d'arxiu
Cocaïna i èxtasis confiscats en una imatge d'arxiu

Condemnats amb sis anys de presó per trànsit d'èxtasi i amfetamines

Es tracta de 2 homes als quals se'ls imposa també multes de 200.000 euros

| Juanjo Morote Edición Alicante

L'Audiència Provincial d'Alacant imposa condemnes de sis anys i un dia de presó i multes de 200.000 euros a dos homes com a autors d'un delicte contra la salut pública per traficar amb drogues, fonamentalment èxtasis i amfetamines. 

La Sala, en canvi, ha absolt a altres dos acusats en aquesta causa en entendre que no ha quedat acreditada la seua participació en aquesta activitat il·lícita. Segons recull l'apartat de fets provats de la sentència, els dos condemnats van ser detinguts al juliol de 2021 en el marc de la ‘Operació Pazzo 2’, per funcionaris del Cos Nacional de Policia.

Els agents van practicar diversos registres domiciliar-vos i es van confiscar de multitud de pastilles i embolcalls que contenien MDMA (èxtasis) i speed (amfetamina), així com xicotetes quantitats de cocaïna, ketamina i cànnabis.

La droga intervinguda hauria aconseguit un preu superior als 137.000 euros en el mercat negre.

El Tribunal considera que ha quedat provat que tots dos acusats van cometre un delicte contra la salut pública de substàncies que causen greu mal a la salut en quantitat de notòria importància.

No obstant això, els magistrats els han absolt d'un delicte d'integració en grup criminal, perquè no aprecien que entre ells existira una concertació per a cometre el delicte.

La sentència no és ferma, ja que contra ella cap recurs d'apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).