| 19 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Les espases en tot l'alt: Comença la campanya a Alacant

Arranca oficialment la campanya electoral a Alacant, una plaça decisiva per a preveure el que passarà en les eleccions generals

| Juanjo Morote Edición Alicante

Els partits han tancat les seues llistes de candidats i ja es preparen per al seu bombardeig als mitjans de comunicació amb l'objectiu d'arrapar aqueixos vots que els pot ajudar a pujar cap a la Casa Consistorial, o bé el poden obligar a deixar-la. A més, la Comunitat Valenciana gaudeix de l'atenció de tota Espanya. Alacant, València i Castelló i, sobretot, la Generalitat Valenciana acaparen totes les mirades nacionals amb els comicis previsibles en la Comunitat de Madrid i a Andalusia, on es postulen els Populars per a continuar governant. No hi ha més que veure les nombroses visites dels líders, ministres i secretaris generals de diferents partits a la Comunitat Valenciana.

 

 

El PP creu en les enquestes, Barcala i Mazón es postulen per a guanyar les eleccions

El candidat a la reelecció, Luis Barcala, va iniciar aquest dijous la campanya electoral de les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim dia 28 amb la tradicional pegada de cartells i el desplegament d'una gran pancarta en la seu electoral al costat del president provincial del PP, Toni Pérez, i els membres de la candidatura. Barcala ressalta la importància de mantindre les més altes cotes d'il·lusió i compromís per a aconseguir la majoria de suports necessaris: “que Alacant continue avançant en el procés de transformació urbana posat en marxa per a impulsar una ciutat moderna, amable i sostenible, que ja està de moda i que es projecta a tothom".

 

El PSOE d'Ana Barceló es refugia en el ‘socialisme’

Ana Barceló és una experimentada política que ha viscut des de triomfs electorals massius en el Consell, com a situacions de molta tensió en la pandèmia del Covid 19, perquè ella ostentava el càrrec de Consellera de Sanitat. Com a ‘bona socialista’, Barceló està aconseguint atorgar a la candidatura d'Alacant aqueixa dosi de socialisme que tanta falta li feia al partit a la ciutat.

Esport, tercera edat, gastronomia, cultura, educació són alguns dels pilars de la candidatura. Impulsar una oficina per a assessorar en matèria de comunitats energètiques, apostar pel Pla Edificant i desbloquejar la situació a Alacant, la proposta de la construcció d'una ambiciosa ciutat esportiva i l'organització d'un museu-taller de Fogueres són els projectes centrals sobre els quals giren les idees socialistes per a la ciutat d'Alacant.

 

Ciutadans aspira a ser a l'Ajuntament

L'actual regidor d'Urbanisme, Adrián Santos, aspira a ser una peça fonamental que desbloquege una situació hipotètica però molt possible: la coalició amb PP per a aconseguir la majoria absoluta.L'actual regidor d'Urbanisme, Adrián Santos, aspira a ser una peça fonamental que desbloquege una situació hipotètica però molt possible: la coalició amb PP per a aconseguir la majoria absoluta.
Per al candidat de Ciutadans no passa desapercebut el modus operandi pel qual la majoria de partits estan apostant, els independents. De fet, Cs Alacant va a les eleccions amb la llista més independent de totes. 

 

Compromis confia en Aitana Mas i Joan Baldoví per a ‘salvar’ les eleccions

Rafa Mas, el candidat a l'alcaldia d'Alacant per Compromís, és un xic“de barri”. Així és com es defineix ell en el seu vídeo de presentació, buscant una “Alacant verda, justa i orgullosa amb un govern responsable que governe amb la gent i no d'esquena a la gent”. 

El primer que ha fet en campanya electoral, a part de la tradicional pegada de cartells que es va realitzar en la Plaça 25 de maig al costat d'Aitana Mas i Joan Baldoví, és obrir-se una secció en les seues xarxes socials anomenada ‘Desmuntant faules de Barcala’, en la qual tira dards enverinats al candidat popular criticant l'estratègia d'anunciar avantprojectes que “mai es duran a terme” i que “sempre anuncia abans en les eleccions”.

 

UE-EU i VOX, desconeguts però decisius

Tant Manolo Copé (UE-EU), com Carmen Robledillo (VOX), saben que no seran ni alcalde, ni alcaldessa. Així ho reflecteixen les enquestes. No obstant això, es donen diverses situacions possibles en les quals les seues accions siguen decisives per a la formació del govern municipal. La primera hipòtesi és la que el Partit Popular necessite un soci de govern per a aconseguir la majoria absoluta i que, amb els vots de Ciutadans, no els aconseguisca. Vox tindria a la seua mà desbloquejar la situació i entrar a l'Ajuntament.

La segona hipòtesi posa a Barceló com a alcaldessa, sumant els vots de Compromís i de la coalició entre Unides Podem i Esquerra Unida (UE-EU), aconseguint així la majoria i formant un botànic ‘a l'alacantina’.