| 26 de Marzo de 2024 Director Antonio Martín Beaumont

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
La plaça d'Espanya de Sant Vicent del Raspeig minuts abans de les 19:00h, hora d'inici de l'acte de Ximo Puig en la localitat.
La plaça d'Espanya de Sant Vicent del Raspeig minuts abans de les 19:00h, hora d'inici de l'acte de Ximo Puig en la localitat.

La 'gira' de Puig no plena en Sant Vicent del Raspeig

El president de la Generalitat ha promés que el centre cultural de Sant Vicent del Raspeig serà "una realitat" la pròxima legislatura en un acte amb poca afluència de públic.

| Sergi Tarazona Edición Alicante

La gira comarcal de Ximo Puig ha donat inici hui en un acte dut a terme en la localitat alacantina de Sant Vicent del Raspeig. Que el sud de la Comunitat no és una plaça fàcil per als socialistes, no és res nou, per això, el president ha centrat gran part dels seus actes d'aquesta precampanya a la província. No obstant això, i després dels vist hui minuts abans d'arrancar l'acte en la localitat de l'Alalacantí, el PSOE segueix sense omplir els seus esdeveniments en les localitats d'Alacant. 

Durant l'acte 'Per totes les comarques', que ha servit per a presentar les candidatures socialistes de la comarca de l'Alacantí, el secretari general del PSPV ha criticat que el PP governa "per a uns pocs, com en la Diputació d'Alacant que, al no acollir-se al Fons de Cooperació, els ajuntaments han rebut menys diners", segons ha indicat la formació en un comunicat.

No obstant això, ha reivindicat que els socialistes governen "per a tots i els ajuntaments són per a nosaltres una peça essencial i bàsica sense importar qui governe". De fet, ha apuntat l'aliança amb els ajuntaments amb el Pla Edificant i ha assenyalat que a Sant Vicent del Raspeig s'han destinat 20 milions d'aquest. En aquest sentit, ha remarcat la necessitat de "continuar avançant, anar més enllà i que aquesta ciutat tinga una Escola Oficial d'Idiomes".

"Quan arribem en 2015, la Comunitat Valenciana era coneguda en tota Espanya, i més enllà, com una terra de corrupció, desencantament i atur. En 2015 iniciem el canvi de rumb i ara som una autonomia referent en avanços, en ocupació i en reputació gràcies al diàleg social", ha manifestat.
Per això, ha insistit que durant aquests anys "hem reparat i reconstruït, hem iniciat el renaixement de la Comunitat Valenciana amb la universalització de la sanitat, acabant amb els copagaments i iniciem el procés per a tindre una sanitat totalment pública".

"Hem passat de ser una autonomia d'atur a una de treball amb 438.000 ocupacions creades, ara som la primera autonomia amb inversió estrangera. Hem aconseguit justícia fiscal", ha defensat. Així mateix, ha considerat que els últims huit anys els socialistes ha demostrat que el seu projecte és "obert i inclusiu".

En la trobada també han participat el candidat a l'alcaldia de Tibi, José Luis Candela; la candidata a l'alcaldia d'Agost, Muriel Martínez, el candidat a l'alcaldia de Mutxamel, Antonio Cachinero, i el candidat a l'alcaldia de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar