| 25 de Marzo de 2024 Director Antonio Martín Beaumont

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Carlos Mazón, candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana pel PP
Carlos Mazón, candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana pel PP

Mazón: “Acabaré amb la taxa turística de Puig"

El candidat a la Presidència del PP es compromet a reivindicar un AVE que enllaç les tres províncies “per a impulsar un turisme mediterrani”.

| Javier Giménez Edición Alicante

El president del PPCV i candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha assegurat que acabarà “d'una vegada per sempre amb la taxa turística imposada per Puig a un eix central de la nostra economia i que és un altre impost en la Comunitat Valenciana amb el qual s'està donant un missatge al turista que molesta”.

Mazón ha fet aquestes declaracions durant un míting a Benidorm, al costat del candidat a l'Alcaldia de la localitat, Toni Pérez. El president del PPCV ha afirmat que el Consell de Puig “diu taxa al que realment és un impost al turisme, ja que una taxa es cobra quan un rep un servei, però ací Puig i els seus socis obrin la porta a cobrar impostos pel simple fet de fer turisme, encara que sigues de la comunitat Valenciana, i això no això no ho consentirem”. A més, ha recordat que aquest impost “grava i penalitza a l'allotjament regulat”.

“Una Comunitat oberta i emprenedora com la nostra dona la benvinguda als turistes, però no els diu ‘molesteu, i per això pagareu’”, ha afegit. Per a Mazón “aquest és un missatge erroni i perjudicial, que és dolent per al nostre sector turístic, per al nostre comerç i per a la nostra hostaleria”.
En aquest sentit, el president del PPCV s'ha compromés al fet que la taxa turística “serà derogada immediatament, no estarà ni un minut més, perquè ens hem d'obrir al món, som terra oberta, som terra hospitalària i el tornarem a demostrar amb el govern del canvi del Partit Popular”.

Toni Pérez, alcalde de Benidorm, i Carlos Mazón

També en matèria turística, Mazón ha assenyalat que “defensarem el nostre davant un govern central que continua menystenint-nos amb els preus de l'Imserso i que ens impedeix poder desestacionalizar el nostre turisme”. Un altre dels compromisos del candidat del PP és el d'obrir nous mercats turístics. “El mercat estatunidenc és un mercat prioritari per a nosaltres, sobretot ara, quan el mercat de l'Est està complicat per la guerra d'Ucraïna, per la qual cosa aquesta Comunitat ja no pot seguir sense una connexió directa amb els Estats Units”.

Ha reivindicat un AVE en la Comunitat Valenciana “que unisca les tres províncies per a d'aquesta manera impulsar també un turisme dins de la Comunitat Valenciana i per a un turisme mediterrani que ja mira i que ha de mirar cada dia més a la nostra terra”.

Els bascos de Benidorm

D'altra banda, s'ha referit a “els bascos que viuen ací i que van vindre a Benidorm per a estar millor fugint del terror, els que van veure com fins i tot ací va haver-hi atemptats com el de l'Hotel Nadal, que no oblidem, que estan estupefactes amb aqueix Partit Socialista que continua pactant amb els qui ja presenten directament terroristes en les seues llistes”. 

 

En aquest sentit ha assegurat no entendre que “no ha eixit ningú del PSPV per a exigir-li al seu cap Pedro Sánchez que trenque ja amb Bildu i li diga que el traga del mapa.  En democràcia no es pot tindre de soci preferent a algú que directament pacta amb els que tapen no sols al terrorisme, sinó a terroristes, a assassins que han amenaçat a moltíssima gent. No entenc que no s'indignen”, ha resolt.