| 20 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Alacant Gastronòmica impulsa " II Concurs d'Escoles d'Hostaleria "

El CdT de Torrevieja va resultar vencedor en la primera edició d'aquest concurs amb l'elaboració de tres plats amb segell alacantí

| Redacción Alicante Edición Alicante

Alacant Gastronòmica aposta un any més per la posada en valor de la formació dels alumnes d'hostaleria en el panorama gastronòmic. Per aquest motiu, dins de la seua programació, celebrarà l'II Concurs d'Escoles d'Hostaleria, en el qual participaran alumnes de quatre centres de formació de la província d'Alacant:CIPFP Valle d'Elda, IES Remedios Múñoz de Los Montesinos, CIPFP Canastell de Sant Vicent del Raspeig i IES Capde l´Aljub de Santa Pola.

Aquest concurs es disputarà al llarg de la jornada del divendres *23en l'Espai Cambra, situat en el Pavelló 1 d'IFA. Amb aquesta iniciativa, Alacant Gastronòmica pretén reconéixer la labor i l'esforç dels joves talents que volen dedicar-se professionalment a la gastronomia, i que en un futur pròxim estaran a càrrec dels fogons dels restaurants més importants del panorama gastronòmic provincial o nacional.

En aquesta edició, els quatre centres participaran en una modalitat per equips similar a les competicions internacionals de cuina. Cadascun d'ells presentarà als alumnes candidats, que s'enfrontaran en grups de dues escoles de manera eliminatòria. A continuació, un jurat qualificat valorarà a les escoles que s'enfrontaran en una semifinal, i posteriorment passaran a la gran final, que podrà seguir-se en rigorós directe per part del públic assistent. En aquesta última fase, els alumnes conquistaran al jurat amb un entrant, plat principal, i postres.En aquesta edició, els quatre centres participaran en una modalitat per equips similar a les competicions internacionals de cuina. Cadascun d'ells presentarà als alumnes candidats, que s'enfrontaran en grups de dues escoles de manera eliminatòria. A continuació, un jurat qualificat valorarà a les escoles que s'enfrontaran en una semifinal, i posteriorment passaran a la gran final, que podrà seguir-se en rigorós directe per part del públic assistent. En aquesta última fase, els alumnes conquistaran al jurat amb un entrant, plat principal, i postres.
“Volem sorprendre amb l'autenticitat, apostant pels joves talents al costat del

xefs amb estrela Michelin, i fomentant una major interacció i participació del públic. El nostre objectiu és també posar en valor un aspecte fonamental en la gastronomia com és la formació dels professionals de la cuina i la sala”, ha manifestat el president de la Cambra de Comerç d'Alacant, Carlos *Baño.

CdT Torrevieja, vencedor de l'I Concurs d'Escoles d'Hostaleria

El CdT de Torrevieja va resultar el guanyador de la primera edició del Concurs d'Escoles d'Hostaleria d'Alacant Gastronòmica. El *CdTsuperó la primera eliminatòria amb l'elaboració de “Albergínia rostida amb salaons i adobats” i va passar a la gran final amb un “Arròs amb verdures i aladroc”.El *CdT de Torrevieja va resultar el guanyador de la primera edició del Concurs d'Escoles d'Hostaleria d'Alacant Gastronòmica. El *CdTsuperó la primera eliminatòria amb l'elaboració de “Albergínia rostida amb salaons i adobats” i va passar a la gran final amb un “Arròs amb verdures i aladroc”.
Finalment, es *midióen la final amb el Centre de Turisme de Benidorm, resultant victoriós amb el primer plat “Carxofes de la Vega Baixa amb salsa americana i *gambón”; el segon plat “*Lubinasobre crema de fenoll, amb pésols i ceba tendra”, i les postres “Sopa de taronja i aranja amb *tosta d'ametles i *mousse de xocolate blanc”. Totes les elaboracions del *CdT en *lafinal han posat en evidència la seua aposta pels productes i ingredients típics de la província d'Alacant.

Alacant Gastronòmica

En la seua edició més potent fins hui, Alacant Gastronòmica reunirà més de 40 Estreles Michelin i 60 Sols Repsol, i es consolida com la fira experiencial més important d'Europa dirigida al públic final. La IV Alacant Gastronòmica. Estil de Vida Mediterrani se celebrarà del 23 al 26 de *septiembreen IFA en un recinte de 36.000 metres *cuadradosdistribuidos en dos pavellons per a donar cabuda a més de 250 expositors. Comptarà amb dos escenaris principals per a la realització de ponències, tallers, *showcookings, així com espais dedicats al món del vi, que ocuparà un lloc central en el programa.

Entre les novetats més importants que presenta aquesta quarta edició, la directora d'Alacant Gastronòmica, Gema *Amor,ha destacat la celebració de l'I Congrés Nacional de la Truita de Creïlles i el XV Campionat d'Espanya de Truita de Creïlles, el Concurs de Tapes amb Salaons, el Túnel del Vi i l'I Fòrum del Pa. A més, Burgos serà la província convidada en aquesta ocasió amb diverses activitats sota el paraigua de la seua marca ‘Burgos Alimenta’ que ens mostraran la qualitat dels seus productes i la destresa dels seus xefs.