| 19 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

La Diputació insta a ADIF a activar AVE Alacant-Madrid low cost "fins a Atocha"

Els grups Popular i Ciutadans denuncien, amb el suport de Compromís, la discriminació ferroviària de la província per part del Govern d'Espanya

| Redacción Alicante Edición Alicante

El ple de la Diputació d'Alacant ha aprovat aquest matí una moció presentada per Partit Popular i Ciutadans en la qual es denuncia "el greuge i la discriminació ferroviària" que pateix la província d'Alacant per part del Govern d'Espanya i s'insta, en aquest sentit, a ADIF a activar de manera immediata un AVE low cost amb Madrid com el que ja tenen altres províncies.

L'equip de govern de la institució provincial, que ha comptat amb el suport de Compromís en la seua proposta -mentre que el PSOE ha votat en contra-, reclama també que es mantinguen per a l'Alta Velocitat les parades a Atocha, just quan s'ha fet efectiu el trasllat dels AVE Alacant-Madrid a l'estació de Chamartín, amb el consegüent increment dels temps de viatge. 

"Està vist que els alacantins, gràcies al Govern d'Espanya, no tenim dret a gaudir dels trens low cost amb els quals ja compten altres províncies d'Espanya", ha indicat el portaveu dels populars, Eduardo Dolón, qui ha afegit que aquesta situació "és un nou greuge de l'Executiu de Pedro Sánchez, que, una vegada més, no té en compte a la província d'Alacant"."Està vist que els alacantins, gràcies al Govern d'Espanya, no tenim dret a gaudir dels trens low cost amb els quals ja compten altres províncies d'Espanya", ha indicat el portaveu dels populars, Eduardo Dolón, qui ha afegit que aquesta situació "és un nou greuge de l'Executiu de Pedro Sánchez, que, una vegada més, no té en compte a la província d'Alacant".

Així mateix, el també diputat de Presidència i Economia ha posat de manifest els perjudicis "tant de temps com econòmics" que per als usuaris de l'AVE Madrid-Alacant tindrà el canvi d'estació, "una decisió que, a més, restarà competitivitat a la Costa Blanca des del punt de vista turístic". 
Des de Compromís, el seu portaveu Gerard Fullana ha recolzat la moció subscrita pels grups de l'equip de govern, "ja que no acaben de millorar les infraestructures ferroviàries" i ha lamentat, sobre aquest tema, les mancances de transport públic dins de la pròpia província. "Cal apostar i posar l'accent, més enllà de l'Alta Velocitat, en el transport de proximitat", ha insistit. 
El portaveu socialista, Toni Francés, el grup del qual ha votat en contra, ha atribuït, per part seua, a problemes tècnics, "que el Govern ja està tractant de resoldre", que Alacant no compte amb trens de baix cost.