| 26 de Marzo de 2024 Director Antonio Martín Beaumont

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Carlos Mazón en la jornada organitzada per AVE a Benidorm
Carlos Mazón en la jornada organitzada per AVE a Benidorm

Empresaris esperen que es reconsidere la taxa turística amb el canvi polític

El president de la Diputació, Carlos Mazón, posa en valor el model turístic de Benidrom com a "referent" en la X Jornada de Turisme organitzada per AVE.

| Sonia García Edición Alicante

El president d'AVE, Vicente Boluda.

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha participat aquest dijous en la X Jornada de Turisme #eresturismo, organitzada per l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) a Benidorm, en la qual ha defensat el model turístic d'aquesta ciutat "des de la perspectiva empresarial, que treballa per implementar serveis i millorar la qualitat d'aquests".

La jornada ha comptat amb tres ponències per a abordar la situació i perspectives de futur del turisme; la innovació com a palanca de lideratge i l'empresa familiar en el sector, així com dues taules redones sobre emprenedoria i empresariat, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

Nous reptes

Per part seua, el president d'AVE, Vicente Boluda, ha agraït a aquesta entitat i a la resta d'associacions empresarials "el fet que hagen posat en marxa aquesta importantíssima cita que és referència en la Comunitat Valenciana, amb el reforç de la Costa Blanca". 

Boluda ha fet un balanç del sector turístic en els últims deu anys. "El sector necessita de la suma dels empresaris per a traure els projectes avance i d'innovació i tecnologia per a diferenciar-se del seu competidor".

Així mateix, el president d'AVE ha considerat que amb la nova etapa després de les eleccions autonòmiques cal "recordar les prioritats del turisme". Com ara "utilitzar una estratègia dels empresaris amb major coordinació amb l'administració per a evitar duplicitats, començar la formació amb la col·laboració d'empresaris turístic i major col·laboració entre empresaris, la remodelació de qualsevol actiu que utilitzen els viatgers per a ser més competitius, propiciar la consecució del Corredor Mediterrani, i ser més competitius, augmente enllaços portuaris propiciar el desenvolupament de la xarxa ferroviària, la manera marítima de connexió amb creuers. Escoltar el sector amb la taxa turística que diu que no és procedent ni oportú". 

Benidorm com a referent

Mazón ha qualificat aquest esdeveniment de "estratègic" per al turisme i ha destacat que ja s'ha consolidat com "una referència quant a l'estudi, anàlisi, preservació i potenciació del nostre model".

A més, segons ha dit, és important perfeccionar l'anàlisi de dades i buscar nous mercats, "sempre des de la perspectiva de les empreses, enteses aquestes com el conjunt d'empresaris i treballadors del sector turístic".

El president de la Diputació i del Patronat Costa Blanca ha assegurat que el model de Benidorm "funciona, és exemplar, sostenible, respectuós i democràtic d'accessibilitat al turisme". En aquesta línia, ha insistit que, si no existira Benidorm, "el dret laboral i sindical de moltíssims espanyols de poder gaudir de vacances seria més difícil, perquè gràcies a ell molta gent pot tindre vacances, que d'una altra manera no tindria".

Mazón també ha reiterat el seu suport al model turístic de la província d'Alacant, ha apostat per eliminar la taxa turística i augmentar serveis per a posicionar al destí de la Costa Blanca com "un dels més ben preparats i amb major oferta complementària del país".