| 20 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Les festes de Finestrat ja són 'Interés Turístic Local’ de la Comunitat

La Generalitat atorga aquesta declaració perquè ofereixen “una especial rellevància turística i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes"

| Redacción Alicante Edición Alicante

Les Festes Patronals de Sant Bertomeu i el Sant Crist del Remei de Finestrat han sigut declarades Festes d'Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana per part de la Generalitat Valenciana i a través de la Direcció General de Turisme.  

“En el dia del patró, Sant Bertomeu, acaben les Festes Patronals 2022 amb una gran notícia i és que han sigut declarades Festes d'Interés Turístic Local de la nostra Comunitat. Així ho publiquen des de la Generalitat Valenciana que atorga aquest títol honorífic a les festes que dediquem a Sant Bertomeu i al Santíssim Crist del Remei. Sens dubte, és un reconeixement a les nostres tradicions, als nostres costums, un impuls a la promoció de les nostres festes com a reclam turístic i també una recompensa a tot el treball i l'esforç realitzat per les Comissions festeres, any rere any, i especialment aquesta última, La Llampuga, després de 2 anys d'espera a causa de la pandèmia”, va indicar l'edil de Festes, Héctor Baldó.  

La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, atorga aquesta declaració de Festa d'Interés Turístic de la Comunitat sempre que aquestes oferisquen una especial rellevància des del punt de vista turístic i suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars valencianes.  

L'obtenció d'aquesta distinció honorífica contribueix notablement a la promoció de les festes que se celebren en la Comunitat Valenciana i resulta indispensable per a l'obtenció de la Declaració de Festa d'Interés Nacional.