| 25 de Marzo de 2024 Director Antonio Martín Beaumont

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Ciutat esportiva Camilo Cano de La Nucia
Ciutat esportiva Camilo Cano de La Nucia

La Nucia rep 1,8 mill. € de Fons Europeus CSD per a Instal·lacions esportives

S'invertiran en la Millora de l'eficiència energètica i accessibilitat

| D.C. Edición Alicante

El Ministeri de Cultura i Esport a través del Consell Superior d'Esports ha concedit una subvenció d'1.825.640,80 € a l'Ajuntament de La Nucia per a “Obres de Modernització d'Instal·lacions Esportives per a acollir Esdeveniments Esportius Internacionals quant a Eficiència Energètica, Inclusió i Sostenibilitat” dins dels Fons Europeus del “Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència”.

La Nucia ha pogut acollir-se a aquesta línia de subvenció per haver sigut seu d'esdeveniments esportius internacionals durant els últims tres anys, sinó no hauria pogut optar a aquesta línia d'ajudes de “CSD Subvenció Internacionalització”. En total s'han concedit 77 subvencions en tota Espanya per un total de 27,5 milions euros.

L'Ajuntament de La Nucia ha estimat que gràcies a aquestes millores d'eficiències energètica en la Ciutat Esportiva, s'estalviarà un 35% en la factura elèctrica del recinte esportiu a partir de 2024.

Eficiència Energètica i Accessibilitat

Per a rebre aquesta subvenció l'Ajuntament de La Nucia ha redactat un “Projecte de Millora de l'Eficiència Energètica i Accessibilitat-Sostenibilitat de la Ciutat Esportiva Camilo Cano”. Aquest projecte té un pressupost global de 3,2 milions d'euros dels quals 1,8 milions d'euros es finançaran a través dels Fons Europeus, concedits en la resolució del Consell Superior d'Esports (CSD).

Dins del projecte de millores de l'Eficiència Energètica destaca el canvi a leds de les torres d'il·luminació de l'Estadi Olímpic, el mini Estadi i de tot el Pavelló Camilo Cano (pistes i zones comunes). Al seu torn està contemplada la instal·lació d'unes làmines orientables en la façana de l'Estadi Olímpic, per a millorar l'eficiència energètica de l'edifici.

També s'instal·laran pèrgoles solars fotovoltaiques en el pàrquing del Pavelló Camilo Cano, per a generar energia elèctrica per a les diferents instal·lacions esportives. Així com el canvi a leds de tots els fanals i lluminàries de la Ciutat Esportiva.

Per a millorar l'Accessibilitat es domotizarán totes les 9 portes d'entades als pàrquings de la Ciutat Esportiva Camilo Cano. El projecte també inclou la millora de la megafonia i videomarcadores del recinte esportiu.

“Gran ajuda ens permet millorar la Ciutat Esportiva”

Bernabé Cano, alcalde de La Nucia, va ressaltar la gran importància d'aquesta ajuda del Consell Superior d'Esports a través dels Fons Europeus de 1,8 milions d'euros per al municipi. “Aquesta gran ajuda ens permet millorar i modernitzar, encara més la Ciutat Esportiva Camilo Cano. Gràcies a aquesta subvenció del CSD dins dels Fons Europeus podrem millorar l'eficiència energètica de tot el recinte esportiu, amb el consegüent estalvi en la factura de la llum a partir de l'any que ve, reduint-lo un 35%. Es realitzarà millores, canviant a led la il·luminació de l'Estadi Olímpic, del mini estadi Camilo Cano, del Pavelló Camilo Cano i de tots els fanals del recinte esportiu. A més es mecanitzaran totes les portes d'accés, millorar videomercadores i megafonia. L'objectiu final és millorar l'eficiència energètica, accessibilitat i sostenibilitat de “La Nucia, Ciutat de l'Esport”, gràcies a aquesta subvenció dels Fons Europeus a través del CSD” va finalitzar Cano.