| 08 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

El Patrimoni Municipal de La Nucia arriba als 370 milions € segons la UA

Durant aquesta legislatura es va incrementar en 80 milions d'euros

| D.C. Edición Alicante

370 milions d'euros és el Patrimoni Municipal de l'Ajuntament de La Nucia segons l'informe de “Actualització de l'Inventari de Municipal de Béns”, realitzat per la Universitat d'Alacant (UA). Aquesta legislatura el Patrimoni Municipal de La Nucia ha augmentat 80 milions d'euros, passant dels 290 milions de 2019 als 370 milions en 2023, malgrat les dificultats de la legislatura amb la pandèmia. Des de l'arribada de Bernabé Cano a l'alcaldia de La Nucia el patrimoni municipal s'ha incrementat un 764%, passant d'un patrimoni de 42 milions a un patrimoni de 370 milions €.

El Patrimoni Municipal de La Nucia, incloent-hi immobles, mobiliari, vehicles, béns i drets revertibles, i patrimoni municipal de sòl- ha crescut aquesta legislatura (2019-2023) des dels 290 milions als 370 actuals. El que suposa un increment del 27% de l'inventari municipal de La Nucia.

 L'actualització del Patrimoni Municipal va ser aprovada ahir en sessió plenària, després de les explicacions del “Informe d'Actualització i Explotació de l'Inventari Municipal de Béns de La Nucia” per part els professors Francisco Monllor, professor de la Universitat d'Alacant i José Luis Gascó, Catedràtic d'Economia de la Universitat d'Alacant.

Un creixement seguint la responsabilitat social corporativa (RSC) segons el document de la UA, “pensant sempre en la seua repercussió social per als seus ciutadans (millora qualitat de vida), mediambiental i en el retorn econòmic al municipi”.

“En un període complicat i convuls”

Un creixement de 80 milions d'euros malgrat la pandèmia, la guerra d'Ucraïna i les diferents crisis i dificultats d'aquesta legislatura, la qual cosa fa que “tinga encara més valor” segons la UA. “És un increment especialment important perquè s'ha produït en un període complicat i convuls amb la pandèmia, amb la guerra d'Ucraïna, la crisi energètica. Però malgrat tot La Nucia ha continuat creixent en aquesta legislatura amb diferents realitats, infraestructures, per a millorar la qualitat dels serveis a la ciutadania en diferents àrees” va comentar Francisco Monllor, professor de la Universitat d'Alacant.

Increment de 80 milions d'euros

Aquesta legislatura 2019-2023 l'Ajuntament de La Nucia ha incrementat el seu patrimoni en 80 milions d'euros, arribant als 370 milions actuals. Durant aquests quatre anys s'han incorporat a l'inventari municipal el Segon Pavelló i pàrquings, Punts de recàrrega de vehicles elèctrics, Centre Salut Bell Horitzó, l' Estadi Olímpic Camilo Cano, el Lab_Nucia, Acadèmia Tennis Ferrer, Millores en Teatre El Sindicat, Xarxa Senderes i Btt, Ampliació Pàrquing Estadi Olímpic, Plaques Fotovoltaiques en edificis públics, creixement del parc mòbil, vials, parcs infantils, xarxa senderes, zones recreatives, equipaments informàtics, nou mobiliari…etc.

Balanç positiu de la legislatura

Bernabé Cano, alcalde de La Nucia, en la seua intervenció destacava “la importància de créixer en patrimoni en 80 milions d'euros aquesta legislatura, malgrat les dificultats, un balanç molt positiu”. El primer edil va ressaltar que en 2023 “acaba la legislatura i és el moment de donar compte als ciutadans i ciutadanes de la gestió realitzada per l'equip de govern en aquests quatre anys, i crec que és excel·lent amb aqueix increment de 80 milions d'euros en el patrimoni municipal, gràcies a les inversions realitzades. Continuem treballant en la línia de millorar els serveis a la ciutadania, perquè els nucieros i nucieras tinga una millor qualitat de vida, invertint en totes les àrees serveis socials, cultura, educació, tercera edat, medi ambient, esport, joventut, per a consolidar el nostre projecte de La Nucia del segle XXI”

Arribada de Cano a l'alcaldia: Multiplicat per set el patrimoni

El patrimoni de La Nucia s'ha multiplicat per set des de l'arribada a l'alcaldia de Bernabé Cano. En 1998 La Nucia comptava amb un inventari de 42 milions d'euros i en 2023 és de 370 milions d'euros. Ha augmentat un 764% segons l'informe de la Universitat d'Alacant.

Aquest espectacular augment del patrimoni municipal de La Nucia ha sigut degut a la millora de les infraestructures i serveis en totes les àrees municipals amb: col·legis, institut, escola infantil Bressol, centres sanitaris, centres assistencials, centres socials, Auditori, Biblioteques, Ecoparc, Centre Juvenil, CEM Captivador, Magatzem Municipal, Urbanisme, reguardes policials, Escola d'oficis, Pavelló, Piscina, instal·lacions esportives. Etc. Així com el creixement del parc mòbil, vials, parcs infantils, xarxa senderes, zones recreatives…etc. Totes aquestes dades són a 31 de desembre de 2022, per la qual cosa amb les obres que obriran en 2023, fregarà els 400 milions.