| 23 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Héctor Ramos, l'alcalde de Borriol.
Héctor Ramos, l'alcalde de Borriol.

L'alcalde de Borriol s'aprova cobrar dos sous públics

El líder de Compromís s'embutxacarà tots els mesos el 75% de la seua assignació com a alcalde per a justificar l'ingrés a dedicació completa en el seu nou lloc com a funcionari.

| Sonia García Edición Castellón

L'alcalde de Borriol va decidir en ple formalitzar la seua tornada a la funció pública sense resignar a cobrar un 75% de sou de l'ajuntament. És l'acord que Compromís i VdB van elevar ahir a un ple extraordinari amb l'objectiu que el primer edil cessara en la seua dedicació exclusiva però assumira una parcial del 75%.


L'acord, que va prosperar amb la majoria absoluta forjada entre l'alcalde (Compromís) i VdB, socis de govern municipal, es va saldar amb el rebuig ple del PP que va qüestionar que un alcalde que abandone la seua dedicació exclusiva per a dedicar-se, a temps complet, al seu càrrec com a empleat públic, coure també un 75% de nòmina de tots els veïns de Borriol.


“Respectem el dret de l'alcalde a prosperar en el seu càrrec públic i a acceptar una plaça en l'administració pública a temps complet. Però qüestionem que si la seua dedicació al seu càrrec com a funcionari serà a temps complet pretenga cobrar dels veïns de Borriol un altre sou, aquesta vegada del 75%”.


Tal com ha detallat Chelo Vilarrocha, “els comptes ixen clares. De cobrar un 100% dels veïns de Borriol en qualitat d'alcalde, ara cobrarà un 175%. El 100% com a funcionari i el 75% que li abonarem tots els veïns de Borriol com a alcalde amb dedicació parcial”.


Des del PP van voler deixar ahir ben clar en ple que la nostra crítica “no va dirigida contra la persona, sinó a l'acompliment del càrrec públic. Perquè no entenem que un primer edil s'assigne una dedicació d'aquest grau quan assumeix públicament que torna a la funció pública a ocupar una plaça a temps complet”.


La decisió, adoptada ahir pels socis de govern, “és un càstig per als veïns de Borriol. Perquè no sabem com un alcalde amb dedicació completa al seu lloc en l'administració pública podrà atendre les necessitats del nostre poble”. Borriol, “ni ha de perdre atenció ni tampoc pagar aquella que no es presta”, ha conclòs la portaveu del PP en la localitat de la Plana Alta.