| 25 de Marzo de 2024 Director Antonio Martín Beaumont

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Imagen de archivo de Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, durante su toma de posesión del cargo.
Imagen de archivo de Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, durante su toma de posesión del cargo.

El PSOE de Morella rebutja el taxi gratuït des dels pobles a Morella

Morella redueix la seua aportació al taxi rural de suport a un 10% després que Diputació deixe de subvencionar el 100% del servei.

| Sergi Tarazona Edición Castellón

El PSOE de Morella ha tombat la proposta del PP per a garantir un taxi rural gratuït des de Xiva, la Pobleta, Herbesset i Ortells a Morella. Esta iniciativa ve després de que els veïns de Morella hagen vist com la subvenció del 100% d'aquest servei de transport patia una retallada dràstica per part de la Diputació. Per a Per a Jesús Lecha, aquesta situació “és una garrotada per a desenes de veïns que viuen a Xiva, la Pobleta, Heresset o Ortells i desitgen traslladar-se a Morella”. Perquè el transport “li ho han de finançar, pràcticament íntegrament”. “I sabem que aquest perfil de població són, en la seua majoria, gent gran amb pensions molt justes, la qual cosa en la pràctica és un càstig totalment injustificat”.

La decisió de la Diputació Provincial de Castelló d'eliminar la subvenció del 100% d’este programa de transport que el PP va habilitar durant la seua etapa de govern ha comportat un increment de costos per als seus usuaris. Ho ha fet com a resultat d'un ajuntament, el de Morella, l'alcalde del qual es nega a finançar el 100% del servei excepte si es tracta d'una demanda motivada per qüestions sanitàries. “La resta, gestions com anar a l'ajuntament a realitzar un tràmit o acudir al banc, han de ser assumides en un 90% pels usuaris”, afirma Jesús Lecha, portavoz del PP de Morella. Per a Lecha, aquesta situació “és una garrotada per a desenes de veïns que viuen a Xiva, la Pobleta, Heresset o Ortells i desitgen traslladar-se a Morella”. Perquè el transport “li ho han de finançar, pràcticament íntegrament”. “I sabem que aquest perfil de població són, en la seua majoria, gent gran amb pensions molt justes, la qual cosa en la pràctica és un càstig totalment injustificat”.

Per això, el PP va presentar la setmana passada en ple una iniciativa en defensa de veïns empadronats a Morella o bé contribuents que paguen l'Impost de Béns immobles (IBI) en la localitat. Per a ells, el cost del servei havia de ser gratuït i establir una tarifa pla de 1,5 euros en cas de desplaçaments particulars. “No fer-ho, com ha decidit el PSOE, suposa aïllar encara més a aquestes poblacions i contribuir a la despoblació. Sense servei de transport i sense ajudes perquè els seus veïns tinguen capacitat de mobilitat estem encoratjant un problema que en la pràctica es genera perquè qui governa, el PSOE, no cree en les oportunitats i el futur de l'interior de la nostra província”.