| 18 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Ximo Puig aquesta vesprada a Orihuela.
Ximo Puig aquesta vesprada a Orihuela.

Puig reivindica l'aigua a Orihuela i Page aplaudeix al Tribunal Suprem

Mentre Puig remarca que els socialistes volen "aigua per a tots", Page trau pit en tirar " a baix" la reivindicació de la Generalitat i "guanyar en els tribunals" la defensa dels seus rius.

| Sergi Tarazona Edición Elche

Vesprada difícil per a Ximo Puig a Orihuela després de conéixer la decisió del Tribunal Suprem que tombava la petició de la Generalitat de suspendre, temporalment fins a resoldre el recurs presentat pel mateix Consell contra el Reial decret, el transvasament i la reducció del cabal ecològic. Mentre el president mantenia el seu discurs que els socialistes volen "aigua per a tots", el seu homònim a Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, es vanava de la seua victòria en els tribunals durant un acte, a la mateixa hora, a Almansa (Albacete).

"Ens assisteix la raó i actuarem en conseqüència sempre des del diàleg", ha subratllat aquest dimecres en un acte a Orihuela (Alacant) al costat de candidats socialistes a les diferents alcaldies de la comarca de la Vega Baixa, segons recull el PSPV en un comunicat.

El dirigent socialista ha confirmat que la Generalitat recorrerà la decisió del Suprem: "Mantenim la nostra postura i demanem mesures cautelars. Els i les socialistes volem aigua per a tots i ho reivindicarem fins al final. Ens assisteix la raó i la lògica, i actuarem en conseqüència sempre des del diàleg".

En qualsevol cas, ha apostat per "potenciar la desolació i fer un mix de tots els recursos que tenim disponibles com és la reutilització, la desolació o la modernització de regs, entre altres coses" i ha indicat que "amb tot això podem garantir l'aigua per sempre en la nostra terra".

Page reivindica la seua victòria encara que "no els agrade als del Llevant"

El candidat socialista a Castella-la Manxa, ha tornat a carregar contra els interessos valencians en considerar que l'acord aconseguit amb el Govern d'Espanya, que era "el millor acord aconseguit en 40 anys en matèria d'aigua", s'haja "tirat a baix", alguna cosa que ha qualificat com una "notícia molt bona" i no "fútil".

Ha admés que aquest és "un tema molt incòmode" i que des de Castella-la Manxa s'han estat barallant "com jabatos fins a aconseguir cinc sentències del Tribunal Suprem", presumint que aquesta legislatura "ha sigut la millor per als drets de l'aigua" que Castella-la Manxa ha tingut des que té autonomia.

Un "suport important" que, com ha ressenyat, "no li agrada als que estan en el Llevant", una cosa "lògica" d'altra banda, ha apuntat, que està portant a les comunitats veïnes a recórrer. "És la primera vegada que els plets pels transvasaments que ens feien, els posen en Llevant contra les decisions d'un acord que ara deixa més aigua en la meua terra", ha dit, al mateix temps que ha assegurat que s'ha "deixat la pell perquè ens puguem aprofitar també nosaltres de l'aigua de tots, que també és nostra".