| 25 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Museu Arqueològic i d'Història d'Elx. Font externa
Museu Arqueològic i d'Història d'Elx. Font externa

Dia Internacional dels Museus Quins visitar a Elx?

Els museus municipals del MAHE, el Museu del Palmerar i de la Festa tindran jornades de portes obertes fins al 21 de maig pel Dia Internacional dels Museus

| Yadimir Crespo Edición Elche

El Dia Internacional dels Museus s'estendrà tot un cap de setmana. El dijous 18 de maig no és temps suficient per a aprofitar la diversitat d'ofertes de les quals disposa Elx en les seues col·leccions museogràfiques.
Des de 1977, cada 18 de maig es commemora aquest dia per a conscienciar sobre la rellevància dels museus com a mitjà per a l'intercanvi cultural i l'enriquiment de les cultures.

Jornades de portes obertes, tallers per a tota la família, visites guiades i exposicions entorn de la sostenibilitat i el benestar són algunes de les propostes de nou museus a Elx amb motiu de l'efemèride.

Agenda

Els museus municipals: el Museu Arqueològic i d'Història d'Elx (MAHE), el Museu del Palmerar i de la Festa, tindran jornades de portes obertes fins al 21 de maig. Per al públic hi haurà des de contacontes i tallers infantils, fins a visites teatralitzades. 

L'itinerari inclou activitats com ara un taller denominat “Més enllà de la ceràmica”, el dissabte 20 a les 13.00 hores; “Passat sonor”, el diumenge 21 a les 11.30; i, el mateix dia, “Artistes d'argila i almagre" a les 13.00, els tres en el MAHE

El pati d'armes del Palau d'Altamira acollirà el 20 i el 21, el sainet per a tots els públics “La venda del castell”, a les 18.00 hores. 

El Museu del Palmerar celebrarà el taller familiar “Fets d'aigua i dàtils”, el dissabte 20 a les 11.30, prèvia inscripció telefònica. També demostracions de grimpa de palmera el dissabte i el diumenge a les 12.30 i a les 11.30, respectivament. 

Quant al Museu de la Festa, el diumenge 21 hi haurà visites guiades a les 11.30 i a les 13.00 hores, per a les quals també es requereix reserva telefònica.

A més del Museu Paleontològic d'Elx , el Museu de la Verge de l'Asunción, Patrona d'Elx (MUVAPE) tindrà jornada de portes obertes els dies 18, 20 i 21. 

En el cas d'aquest últim, mentre que el dijous 18 està dedicat a l'alumnat d'instituts il·licitans perquè coneguen els laboratoris i els magatzems de la instal·lació cultural, per al públic general s'ha organitzat una visita guiada a les 17.30. D'altra banda, el dissabte 20 hi haurà una yincana i un taller familiar a les 11.30.

Així mateix, les autoritats del MUVAPE han assenyalat que el Dia Internacional dels Museus coincideix amb l'aniversari de la declaració del Misteri d’Elx com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Per això, consideren una ocasió propícia per a contemplar l'exposició permanent de peces de la Verge de l'Asunción, protagonista de la Festa, i l'últim objecte incorporat a la col·lecció fruit de la donació d'una família il·licitana: un quadre de Sant Pasqual de 1846 obra de l'il·licità Manuel Pérez, “un pintor amb poca obra localitzada, per la qual cosa aquest oli és una excepció”, ha afegit.

L'entrada al Museu de Puçol serà gratuïta del 18 al 21 de maig. El dijous 18 s'inaugurarà a les 12.00 l'exposició anual planificada, dissenyada, produïda i comissariada pels escolars del Col·legi de Puçol, que romandrà fins a setembre en el museu i que enguany es titula “La infància diferent dels nostres avis i àvies”.

A més, s'han programat visites guiades els quatre dies de portes obertes, que precisen d'inscripció per telèfon o correu electrònic. I el joc per als més xicotets "La peça intrusa" retorna un any més amb la seua proposta de buscar pel recinte museístic peces anacròniques que no encaixen amb l'ambient d'aquest.

Museu de l'Alcudia. Font externa

D'igual forma, el Museu de l'Alcudia i les excavacions del jaciment tindran accés lliure el 18, 20 i 21 de maig. L'agenda abasta una visita guiada a l'exposició 75 anys del Museu de l'Alcudia a les 12.00, el dijous 18.

El dissabte 20 s'efectuarà una visita teatralitzada a les 10.00 i a les 12.00, a les quals els interessats podran inscriure's via telefònica o per correu electrònic. Aqueix mateix dissabte, a les 11.30, hi haurà una altra visita guiada a la mostra “Mil dies del dibuixant”, amb el propi artista Francis Morell.