| 24 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Elx.
Elx.

Les pluges arrosseguen contenidors i provoquen el tall de carrers a Elx

La incidència d'una DANA ha provocat, a més, la suspensió de classes en centres educatius de diferents nivells.

| Yadimir Crespo Edición Elche

La Policia Local d'Elx ha informat que les constants pluges han provocat l'arrossegament de contenidors en alguns carrers del nucli urbà, així com també l'acumulació d'aigua ha obligat al fet que tallar la circulació en algunes vies.

Encara que fins a les 10.00 del matí d'aquest dimarts 23, no existeix constància d'incidents de gravetat en el municipi degut a les fortes pluges per la incidència d'una DANA sobre la península;  les autoritats han hagut de tallar la circulació durant les primeres hores del matí la N-340 a l'altura d'Elx Parc Empresarial, per la tanta aigua aposada en la zona. 

Ja el trànsit allí ha sigut restablit, excepte en el cas del túnel d'accés a l'hipermercat Carrefour, el qual roman bloquejat també per l'excés d'aigua acumulada.

Durant el dia s'han reportat huit accidents de trànsit amb danys materials lleus en els quals no s'han registrat, en cap cas, lesions personals.

Per precaució, alguns dels camins de la pedania de Matola confrontants o que travessen barranc de Barbasena romanen tallats a la circulació. Mentre que en Algorós s'ha restringit el trànsit en el camí del Tovalló, a l'altura de l'assut dels Comuns, per acumulació d'aigua.

Suspeses les classes

Ahir, l'alcalde, Carlos González, en previsió de l'alerta taronja per previsió de fortes ratxes de vent, pluja intensa i fenòmens meteorològics adversos que havia emés el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana, va decretar la suspensió de les classes durant tot el dimarts 23 de maig, en els centres d'ensenyament d'educació infantil, primària i secundària públics, concertats i privats, escoles d'adults, Conservatori de Música i Escola Oficial d'Idiomes del municipi il·licità.
D'igual forma van ser cancel·lades totes aquelles activitats orientades al públic en les instal·lacions esportives municipals i es procedirà al tancament dels parcs i jardins públics.

La Universitat Miguel Hernández (UMHE) ha avisat de la suspensió de les classes a primera hora del matí. La pluja no sols ha obligat a cancel·lar les activitats per al seu campus d'Elx, sinó també per al de Sant Joan d'Alacant.

Més que en sis mesos

L'Agència Estatal de Meteorologia  (AEMET) ha informat que en moltes zones d'Alacant i del sud de València s'acumularà més precipitació aquests dies que en els sis mesos anteriors. 

A aquesta hora hi ha tempesta en la zona de la Vall d'Albaida limítrofa amb la Safor. Raigs registrats durant les últimes 12 hores. Molta activitat a la Vall d'Albaida, el Comtat, l'Alcoià i en la meitat sud de la província, encara que ací la major activitat s'ha registrat en la mar. pic.twitter.com/z4izsq7a8x


— AEMET_C. Valenciana (@AEMET_CValencia) May 23, 2023

 “De fet en observatoris com el de l'aeroport d'Alacant-Elx o Ontinyent ja ha plogut més al maig que entre novembre i abril”, han publicat a través del compte de Twitter que s'encarrega de difondre informació corresponent a la Comunitat Valenciana.

Pluja acumulada des de les 4:30h fins a les 9:30h del dia de hui en el terme municipal de #Elx, segons els nostres pluviòmetres.
El valor acumulat màxim fins al moment es dona en Torrellano (57,8 l/m²),amb intensitats puntuals elevades d'uns 90 l/m²/h. pic.twitter.com/yo4hydy6do


— Aigües d'Elx (@aigueselx) May 23, 2023