| 12 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Pots saber a través d'Internet en quin mesa electoral et toca votar per a les eleccions municipals i autonòmiques. Font externa
Pots saber a través d'Internet en quin mesa electoral et toca votar per a les eleccions municipals i autonòmiques. Font externa

Com saber on et correspon votar si no tens la targeta censal

El procediment és senzill. La consulta ha de realitzar-se en la seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadístiques en la secció anomenada “Tràmits”.

| Yadimir Crespo Edición Elche

A pocs dies de les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig, ja s'omplin les bústies dels edificis de targetes censals, però hi ha casos en els quals aquestes missives s'extravien o simplement no arriben. 

Per a aquells que no han rebut la seua targeta censal o l'han perduda i volen saber on els correspon votar en les eleccions municipals i autonòmiques del pròxim 28 de maig, hi ha una manera de veure-les en línia, la qual expliquem a continuació.

Amb aquest mètode no és necessari usar el DNI electrònic com a identificació o un certificat digital, i el pot realitzar des de qualsevol dispositiu o lloc on et trobes. Si bé pot entrar directament a aquest enllaç, en aquest article s'enumeren els passos a seguir des de zero.

La consulta ha de realitzar-se en la seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadístiques en la secció anomenada “Tràmits”. Quan es desplegue el menú, es visita directament l'apartat “Eleccions municipals i autonòmiques 2023” i fa clic específicament en l'apartat “consulta de taules i locals electorals”.

Després eixirà una descripció del servei en línia, també coneguda com a fitxa de procediment, i haurà d'anar a “Ací pot realitzar les següents actuacions: Consulta de taules i locals electorals”.

Una vegada en la fitxa per a realitzar la consulta de cerca de taula i local electoral, haurà d'emplenar amb dades com la província i el municipi on està empadronat, així com també la inicial del primer cognom, aspectes que són obligatoris.

El recomanable és emplenar els camps en blanc amb altres informacions com el carrer o el codi postal, per a una ubicació més precisa.

Quan haja completat el formulari amb la resta de dades que considere pertinents, a més dels obligatoris, premerà el botó "buscar" perquè es presente un llistat amb un o diversos resultats que coincidisquen amb la dada que ha introduït, entre els quals haurà d'ingressar a aquell resultat que li corresponga fent "clic" en ell.

Immediatament es presentaran les “dades generals”, entre els quals s'inclouen les dades de la taula, la secció i del local electoral, fins i tot, la direcció d'aquest últim.

Així de senzill pot consultar la seua taula i local electoral en línia, en cas que no haja rebut la targeta censal o se li haja perdut.