14 de Junio de 2021 Director Antonio Martín Beaumont

× Home España Medios Tribunales Opinión Estilo Chismógrafo Deportes Tecnología Tvcine Economía M. Ambiente ESdiario TV Mundo C. Valenciana Andalucía

Descobriment arqueològic a Ontinyent

Es troben les primeres peces que correspondrien al Paleolític Superior

| Redacción Valencia Municipios

El patrimoni arqueològic valencià continua creixent i prompte es coneixerà més sobre el jaciment arqueològic trobat a la cova i l’abric de l’Hedra d’Ontinyent. L’Ajuntament del municipi ha finançat els treballs d’investigació que dirigeix l’ arqueòleg municipal, Agustí Ribera, i les doctores en prehistòria de la Universitat de València, Margarita Vadillo i Cristina Real.

En pocs dies de treball ja s’han vist les primeres troballes a l’abric de l’Hedra, peces que correspondrien a l’època del Paleolític Superior. Les investigadores han senyalat que “la quantitat i el tipus de material que podem trobar en els propers dies ens permetran determinar si eren avantpassats amb una actitud més estable o nòmades".

El regidor de Biblioteca i Museus, Ferran Gandia, ha destacat que aquest projecte"permetrà acostar-nos i saber més sobre com habitaven els avantpassats" i posava en valor l’aposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per impulsar una investigació científica "que vist les primeres troballes tindran una repercussió positiva a nivell acadèmic, però també per a la ciutat, on la ciutadania i visitants en un futur podran conèixer més sobre aquest jaciment arqueològic".