| 03 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Imatge de la celebració de la Fira de l'Esport - AJUNTAMENT DE PICASSENT
Imatge de la celebració de la Fira de l'Esport - AJUNTAMENT DE PICASSENT

Regresa la Fira de l’Esport a Picassent

450 persones van participar en una activitat que aquest any torna a celebrar-se després de la pandèmia baix el lema "Llancem-nos a l'esport igualitari”.

| Sergi Tarazona Municipios

El passat diumenge se celebrava la quarta edició de la Fira de l'Esport de Picassent, una jornada organitzada al poliesportiu municipal i amb dotze clubs esportius del municipi oferint activitats per a xiquets, xiquetes i joves, de 3 a 18 anys. A més, la joventut participant va obtindre un obsequi per haver participat en diferents disciplines, classificades per colors, segons si es consideraven esports masculinitzats o feminitzats, individuals o col·lectius.

Aquesta jornada forma part del projecte "Seguim i seguirem", que pretén fomentar la pràctica d'esports sense estereotips i evitar l'abandonament esportiu de les preadolescents. Fa cinc anys, va nàixer aquesta col·laboració entre les Regidories d'Igualtat i Esports, amb l'objectiu de donar visibilitat als clubs esportius del municipi, i augmentar el nombre d'infants i joves que practiquen esports. Aquest projecte comprén més accions, que es coordinaran amb els centres educatius per a continuar treballant la igualtat a través de l'exercici, i ha estat subvencionat per la Diputació de València a través de la convocatòria de subvencions de la Xarxa de Municipis protegits contra la violència de gènere de la qual Picassent forma part.

Picassent_celebra_la_4a_edicio_de_la_Fira_de_lEsport_2

Imatge de la celebració de la Fira de l'Esport - AJUNTAMENT DE PICASSENT

Els clubs participants en esta quarta edició han sigut: Club d'Atletisme L'Om, Bici Club Picassent, Gimnasia Rítmica Picassent, Unió Deportiva Picassent Futbol Femení, Futbol Sala Picassent, Handbol Picassent, Kayak Polo, Club de Patinaje Príncipe de España, Club deportivo El Templo (Taekwondo), Club de Tennis Picassent, TriPicassent Club de Triatlón, i el Club Voleibol Picassent. Cada un d'ells va preparar una activitat perquè infants i adolescents pogueren conéixer millor esta disciplina. És una proposta valorada molt positivament pels clubs que han participat, ja que també els permet fer-se visibles i mostrar al municipi la tasca que realitzen durant tot l'any.

La jornada va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, junt amb el personal polític responsable d'ambdues àrees implicades: Belén Bernat Sotelo, regidora d'igualtat, i Héctor Pradas Soria, regidor d'esports. L'edil d'igualtat, considera la jornada "una oportunitat perquè xiquets, xiquetes i joves, amplien el ventall d'oportunitats per a practicar diferents esports, sense cap estereotip", i, al seu torn, el responsable polític de l'àrea d'esports, declarava que "la FEP és una activitat ja consolidada, que permet fer visible la diversitat d'oferta esportiva que existeix al municipi, i que convida a tota la ciutadania a conéixer-la i participar en ella".