| 19 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

La Pobla de Farnals: més a prop de la seua passarel•la ciclopeatonal

Tècnics municipals i de la Generalitat Valenciana treballen conjuntament en el projecte “Camí a la mar”

| Redacción Valencia Municipios

Els veïns i veïnes de La Pobla de Farnals es troben una mica més a prop d’aconseguir una reclamació històrica del municipi: la unió dels seus dos nuclis de població, el del poble i el de la platja, a través d’una passarel·la ciclopeatonal que travessarà l’autovia V-21.

Després de licitar la redacció del projecte, tècnics de l’Ajuntament de La Pobla de Farnals i de la Generalitat Valenciana s’han reunit per a estudiar les diferents alternatives d’itineraris possibles i continuar avançant.

La construcció d’aquesta passarel·la per a vianants i bicicletes és la segona part del projecte “Camí a la mar” i serà el pas definitiu per a enllaçar els dos nuclis, i estos amb tota la comarca. En desembre de 2020 es va finalitzar la primera part d’aquest camí, un carril per a vianants i bicicletes de més de tres kilòmetres que enllaça el casc urbà, des del Poliesportiu Municipal, amb la rotonda d’accés a la V-21.

L’alcalde de la localitat, Enric Palanca, ha senyalat sobre l’avanç de les obres que “cada solució tècnica implica una solució burocràtica, perquè es veu implicat el PGOU, perquè entren en joc competències del Ministeri de Foment o bé afecta a altre terme municipal, per la qual cosa s’ha d’estudiar quina opció és la més oportuna”.

“L’objectiu final és el d’acomplir la nostra promesa d’enllaçar, de manera sostenible, els dos nuclis del nostre poble i connectar-los també amb l’àrea metropolitana de València, un objectiu que és compartit per la Generalitat Valenciana, que vol que el projecte estiga finalitzat com més prompte millor”, ha assegurat l’alcalde.