| 16 de Marzo de 2024 Director Antonio Martín Beaumont

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

“El rey Lear” arriba al Teatre Echegaray

L’espectacle de la companyia Atalaya va ser el que més nominacions va rebre als premis Max del Teatre Espanyol en 2019

| Redacción Comarcas Municipios

Els veïns i veïnes d’Ontinyent podran gaudir d’una de les obres de teatre més destacades dels últims anys: “El rey Lear”, de la companyia andalusa Atalaya. Un espectacle que va aconseguir el major nombre de nominacions als premis Max, els Goya del teatre, de 2019.

 

La representació de l’obra, una de les obres més conegudes del dramaturg William Shakespeare, tindrà lloc el 26 de setembre a les 19 hores en el Teatre Echegaray d’Ontinyent. Un espectacle que s’enmarca dins de la programació cultural  de tardor del municipi.

Les entrades poden adquirir-se amb un preu de 10 euros en venda anticipada a la web de Caixa Ontinyent i la Casa de Cultura, i de 12 euros en entrada general en taquilla una hora abans de l’obra.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que la representació “és una ocasió única per acostar-se a una de les obres més conegudes de Shakespeare, amb una representació que destaca per la seua posada en escena, direcció, i per les interpretacions de l’elenc d’actors i actius que encapçala Carmen Gallardo en el paper del Rey Lear. Un espectacle per a públic adult que conta una història crua i alhora atemporal”, assenyalava.

La història es basa en un conte popular, incorporat a la història antiga d’Anglaterra, que narra com el rei Lear va voler conèixer quina de les seues filles l’estimava més per a designar successora. La resposta d’una d’elles va motivar que la castigara, però el temps va demostrar que era l’única digna de ser reina.ç A la seua trajectòria, Atalaya ha participat en més de 150 festivals internacionals i ha obtingut més de 40 premis, entre ells el Premi Nacional de Teatre 2008.

 

Concert de saxo

La regidoria de Cultura també organitza aquest cap de setmana l’actuació del músic Ernesto Aurignac, acompanyat d’un quartet en un concert de cinc saxofons.

L’actuació, de caràcter gratuït, està prevista a partir de les 20 hores al mirador de Sant Rafel, a pocs metres de les activitats previstes dins del “Park (ing) day”. En cas de que la climatologia no permetés realitzar el concert a l’aire lliure, es traslladaria al Teatre Echegaray.