| 20 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Ontinyent busca la màxima distinció per a la seua Àrea Industrial

L’Ajuntament ha invertit més de 5 milions d’euros en els seus parcs industrials des de 2017

| Redacción Valencia Municipios

Ontinyent vol continuar enfortint el seu teixit empresarial per a consolidar-se com una de les potències industrials del territori. Per això, des del Consistori s’ha redactat un pla integral amb el que volen assolir la màxima qualificació dins de la nova Llei Autonòmica d’Àrees Industrials.

Aquesta distinció permetrà accedir a noves ajudes i subvencions que es destinaran a millorar qüestions com la sostenibilitat, la eficiència o els equipaments dels polígons d’Ontinyent, incrementant la seua competitivitat i l’oferta de llocs de treball.

Una línea de treball amb la que es vol complementar els més de cinc milions d’euros invertits per l’Ajuntament en el seu parc industrial des de 2017.

El Pla d’Àrees Industrials, encarregat pel Consistori a la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL), es va presentar el 21 d’abril al Museu Textil d’Ontinyent. En aquest es fa un diagnòstic dels punts forts i de les necessitats de millora dels parcs empresarials del municipi amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència en la seua gestió i incorporar nous serveis que proporcionen més valor afegit.

Així, s'han analitzat aspectes com la gestió i governança, subministrament, serveis, seguretat, medi ambient i tecnologies i telecomunicacions, establint-se un pla d'acció que es concreta en 4 grans línies (consolidació i millora d'infrastructures i serveis; impuls a la sostenibilitat; governança i gestió estratègica; i impuls a la indústria 4.0), que al seu torn es concreten en 42 accions clarament definides i amb el seu nivell de prioritat establert.

L’alcalde del municipi, Jorge Rodríguez, va destacar que aquesta “fulla de ruta” per a adaptar els polígons a la nova llei permetrà “avançar millor cap al futur, ser més competitius i generar i mantenir més llocs de feina, perquè no sols facilitem el treball de les nostres empreses sinó també l’arribada de noves”.

A l’acte van assistir el gerent de FEPEVAL, Diego Romà, el president de COEVAL, Javier Cabedo , i el president d’ATEVAL Vall d’Albaida, Rafa Lurbe.