| 20 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
La Rogativa de Llíria en San Vicente Ferrer.
La Rogativa de Llíria en San Vicente Ferrer.

Llíria celebra les festes de Sant Vicent: programació completa

La localitat reprén la festivitat després de dos anys suspeses amb una programació en gran en la qual destaca el Festival de Paelles, concerts, espectacles i castell de focs artificials.

| Sonia García Municipios

 

Les festes de Sant Vicent Ferrer a Llíria s'inauguraran oficialment aquest divendres amb l'acte de presentació que comptarà, a més, amb les actuacions del cantant Serafín Zubiri i l'artista local Mª Ángeles Almela. Aquest dia donarà pas al sempre intens cap de setmana previ a la festivitat del copatrón de la ciutat, dins d'una programació que va començar ja el 17 d'abril i s'estendrà fins a l'1 de maig. 

El dissapte a les 15:30 h. Des del carrer de Vicent Portolés els xiquets/etes eixiran en carro cap a Sant Vicent on arreplegaran la tradicional mona. Es fi carà un autobús que podrà arreplegar als xiquets/etes que no tornen en el carro. Aixo sí, previament els ho tindran que comunicar al monitor/a que anirà amb ells en el carro.

A les 18:00 h. es celebrarà la IX 10K DE SANT VICENT. El recorregut es farà des de la Plaça Major, Pza. 9 d´Octubre, Pza. Partidors, Carrer de Sant Vicent , Pla de l´Arc fins a Sant Vicent i tornar a la plaça. Primera prova puntuable per al Circuit de Carreres Populars de la Mancomunitat Camp de Túria 2022. Les inscripcions es faran online a través de la pàgina: www.cronorunner.com i presencials en Edeta Running i en Sport Moros, Patrocinat pel M.I. Ajuntament i la Majoralia.

El diumenge 24, en acabar la Missa, es dispararà la extraordinària MASCLETÀ oferida al nostre Sant Vicent. Patrocinada pel M.I. Ajuntament de Llíria. No vos la podeu perdre.

També se celebra al parc San Vicent el Festival de Paelles, que congrega a milers de persones. Després arribarà un dels principals plats forts dirigits a la gent jove en aquestes festes. A les 16.00 hores, al parc de Sant Vicent, actuarà El Diluvi, un dels grups de folk modern en valencià més destacats del panorama actual. Amb el seu recentment cinqué àlbum ‘Present’, ens oferiran temes vitals que suposen un salt avant en la sonoritat de la banda, renovada sense perdre la seua essència. 

Ja a la nit, el teatre de la Banda Primitiva acollirà l'espectacle “Còmic” del reconegut actor Rafael Álvarez ‘El Bruixot’. La compra d'entrades per a aquesta representació està disponible en l'App i web municipal. 

El dilluns 25 d'abril serà el dia gran de les festes i més esperat durant aquests dos anys. La tradicional rogativa és un dels actes que millor expressa el sentiment lliriano en aquestes jornades. Milers de persones acompanyen a la imatge de Sant Vicent fins al parc on se celebra un esmorzar popular i una solemne missa en l'ermita. 

Després de la benedicció de les aigües, al costat de l'olivera on va predicar el pare Vicent Ferrer, la comitiva tornarà fins a la parròquia de l'Asunción. La fi de festa el posarà l'orquestra L'Ànec i una paella gegant en la plaça Major. 

Després de la solemne processó i abans que entren les imatges dels nostres patrons es dispararan uns colorits ramillets de focs d´artificials des de la Plaça Major patrocinat pel M.I. Ajuntament.

La programació festiva, que continuarà al llarg de la resta de la setmana, inclou també els concerts de la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans i de la Va unir Musical de Llíria, un sopar popular en el Pavelló Pla de l’Arc i la novena carrera 10K de Sant Vicent, entre altres actes, per a concloure l'1 de maig amb la processó en honor al copatrón de la ciutat.

L'alcalde Joanma Miguel ha animat a tota la ciutadania a “viure intensament aquestes festes de 2022, també des de la responsabilitat, i que ens permetran recuperar la multitud d'espais de convivència veïnal que ens ofereixen aquestes jornades plenes d'activitats populars i multitudinàries en un exercici de comunió i estima per les tradicions del poble de Llíria”. 

“La celebració de nou de les festes de Sant Vicent Ferrer a Llíria constitueix el millor indicador de la volta a la normalitat en la vida social del municipi. Després de dos anys de parèntesis per la pandèmia, l'activitat festiva, que amb tanta il·lusió hem preparat des de la Confraria i l'Ajuntament, tornarà a ocupar el parc de Sant Vicent i els carrers del municipi”, ha volgut destacar l'edil de Festes, Pedro Vicente.