| 23 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

El Ayuntamiento de Llíria rectifica la subida del agua a petición del PP

El Gobierno de PSPV y Compromís-MOVE pretendía encarecer la factura del agua de los ciudadanos por la deuda con Aqualia.

| Sonia García Municipios

La portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de Llíria, Reme Mazzolari, ha assegurat hui que “el PP ha donat la solució al Govern de Joanma Miguel, per això, el PSOE i Compromís-MOVE no aplicarà la seua mesura que castigava els ciutadans en la factura de l’aigua”.

Mazzolari ha destacat en el ple municipal que “l'actual Govern del PSOE i Compromís-MOVE rectifica i assumix la mesura plantejada pel PP perquè siga l'Ajuntament de Llíria el que es faça càrrec del deute pendent amb AQUALIA i no els ciutadans amb una nova taxa en el seu rebut de l'aigua”. “La mesura que tenia intenció dur a terme el PSOE i Compromís-MOVE és totalment injusta i inacceptable", ha remarcat la portaveu popular.

Condemna a l'Ajuntament

En la legislatura 1999-2003, el Govern del PSOE, EU i BLOC de Llíria, sent alcaldessa Fina Pérez Lapiedra, va canviar de concessionària d'aigua potable sense que haguera acabat el període de concessió de la contracta que hi havia. Esta decisió va portar anys de pugna en els tribunals i finalment en 2012 la justícia va condemnar a l'Ajuntament de Llíria a pagar una indemnització de 2.295.000 euros a l'empresa perjudicada.

Per a fer front a esta indemnització, els ciutadans de Llíria hem estat pagant en els últims 10 anys una quota que està inclosa en cada factura, veient incrementats els nostres rebuts de consum d'aigua potable amb un cost fix i específic destinat a complir la sentència.

Mesura injusta 

“Este increment del cost del rebut hauria d'acabar al juliol de 2022, però Joanma Miguel, alcalde i regidor d'Hisenda, tenia intenció d'ampliar el termini fins a octubre de 2022”, ha advertit Mazzolari. Segons argumenta AQUALIA, no s'ha recaptat l'import total a causa dels impagaments d'alguns usuaris del servici d'aigua potable.

Així mateix, la dirigent popular ha criticat que “la única proposta de l'actual Govern d'esquerra era castigar més als que complixen amb les seues obligacions mentres els responsables polítics del PSOE i Compromís-MOVE es permeten el luxe de perdre subvencions i no gestionar bé els recursos municipals”.