| 18 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
A la foto de l'alcaldessa amb el Conseller Hector Illueca i el Sercretari Autonomic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, és una foto d'arxiu de juliol de 2022, en la seua visita a Oliva per conèixer la proposta d'Oliva al Programa Barris - AJUNTAMENT D'OLIVA
A la foto de l'alcaldessa amb el Conseller Hector Illueca i el Sercretari Autonomic d'Habitatge, Alejandro Aguilar, és una foto d'arxiu de juliol de 2022, en la seua visita a Oliva per conèixer la proposta d'Oliva al Programa Barris - AJUNTAMENT D'OLIVA

Oliva rehabilitarà el seu eixample amb 3,7 milions d'euros de fondos europeus

L’objectiu d’aquesta inversió es rehabilitar 359 habitatges amb més de 50 anys, millorar la qualitat urbana de l'entorn i reurbanitzar la zona del carrer Comtessa Maians.

| Sergi Tarazona Municipios

Yolanda Balaguer, alcaldessa d'Oliva, ha rebut aquest matí la notícia, a través d'Héctor Illueca, conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, que el municipi ha aconseguit, de forma íntegra, el projecte Pla de Barris presentat per a rehabilitar i millorar l'entorn de l'eixample urbà des de la carretera de Gandia fins a l'inici de la carretera de Gabriel Siscar. El municipi rebrà dels fons europeus Next Generation 3,7 milions d'euros, que es traduiran en una inversió total de més de 4,6 milions d'euros amb l'aportació de 400.000 euros de l'Ajuntament.

Les obres de rehabilitació dels habitatges estaran subvencionades en un
87% de mitja. Amb una aportació mitja de 1.400 euros per família, es podran fer millores l'habitatge pel valor d'11.000 euros, en actuacions destinades a la conservació, millora de l'accessibilitat i eficiència energètica. Un total de 359 habitatges amb més de 50 anys d'antiguitat es podran beneficiar d'aquesta subvenció per millorar les seues condicions en matèria d'accessibilitat, energètica, social i ecològica les actuacions que es podran desenvolupar fins al 2026.

WhatsApp_Image_2022-12-02_at_11.01.17

Projecte d'Oliva del Programa Barris - AJUNTAMENT D'OLIVA

El projecte de millora de l'entorn urbà subvencionat pels fons europeus consistirà en la reurbanització del
Carrer Comtessa Maians pel valor de 400.000 euros. El nou disseny buscarà la sostenibilitat ecològica i social alineant-se als objectius establerts pels Fons Next Generation. Es preveuen actuacions per fer més amable i acollidora la zona d'àmbit públic mitjançant la incorporació d'espais d'estança de qualitat al llarg del vial i la seua adequació als nous estàndards d'accessibilitat.

Per a la gestió de les ajudes i assessorament a les famílies es destinaran
287.000 euros d'aquesta subvenció per a la contractació d'una oficina tècnica.

Segons l'alcaldessa
d’Oliva, Yolanda Balaguer, que s'ha mostrat encantada i satisfeta per l'anunci de Conselleria, assegura que "les actuacions previstes i presentades al Programa Barris responen a una necessitat i a una reivindicació del barri i aquesta subvenció possibilita la solució que mereixen: la rehabilitació de les vivendes antigues de la zona de l'eixample del cas urbà d'Oliva". "Per a revertir el deteriorament i millorar la qualitat urbana i modernització de les xarxes i infraestructures redissenyarem aquesta zona i la jerarquia viaria per fer-la més amable i accessible, la renaturalitzarem i la farem més sostenible energètica i socialment", ha afegit Balaguer.

L'alcaldessa també ha volgut aclarir que serà
l'Ajuntament d'Oliva qui es posarà en contacte amb veïnat de la zona per a informar-los del procediment a seguir.