| 24 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Marta Valera, de Fuenterrobles, en Manhattan Beach - À PUNT
Marta Valera, de Fuenterrobles, en Manhattan Beach - À PUNT

'Valencians al món' recorre la costa californiana

Aquest dimecres, a les 22 hores, el programa més viatger d'À Punt es trasllada a un lloc d'ensomni que compta amb un clima excel·lent i un estil de vida relaxat.

| Sergi Tarazona Edición Valencia

Aquest dimecres, 12 abril, a les 22.00 h,  en À Punt, Valencians al món creuarà l'Atlàntic per a explorar la costa californiana, coneguda per les seues platges, parcs temàtics i opcions d'oci a l'aire lliure, amb la reportera Maria José Berbegall. 

Estrella Císcar, d'Alginet, és mestra d'espanyol i fa díhuit anys  que viu a Califòrnia. Amb ella visitarem Universal Studios, un dels estu déu de rodatge més antics i més importants del món, que, actualment,  s'ha convertit en un parc d'atraccions. 

José Carlos Lorenzale, veí de València, és consultor tecnològic i  ajuda a les empreses a digitalitzar-se. Fa un any que viu a Los Angeles.  Ens trobarem amb ell en Venice Beach i, junts, visitarem la platja de Santa Mónica i acabarem en *Malibu tirant-nos amb parapent. 

Marta Valera, de Fuenterrobles, fa sis anys que viu a la ciutat de *Irvine. Ens citarem amb ella a Manhattan Beach, on ens trobarem  amb la casa de la famosa sèrie televisiva ‘Sensació de viure’. A més, veurem  l'espectacular moll del port, el qual té quasi 300 metres i és el més antic de la Costa Oest dels Estats Units. Després, passejarem per Bella *Beach i acabarem a The Lighthouse Cafe, un dels locals de  música jazz més importants de la Costa Oest entre els anys 40 i 70. 

Fernando Rodríguez, veí de Piles, és enginyer de telecomunicació  i fa vint-i-quatre anys que viu a Califòrnia. Ens esperarà a Newport Beach. Agafarem el seu cotxe i recorrerem la Pacific Coast Highway, la rodet raescénica més famosa de la Costa Oest i que va des de Mèxic fins al Canadà. Acabarem menjant en un restaurant de Laguna Beach, on  assaborirem l'autèntica gastronomia californiana. 

Valencians al món viatja a un lloc d'ensomni descobert per  conqueridors espanyoles 
El continent americà va ser descobert per conqueridors espanyols i  gran part dels seus territoris van pertànyer a la Corona de Castella i, posterior ment, a Espanya. A pesar que, quan parlem de la presència espanyola  a Amèrica, l'habitual és pensar en els països que van des de Mèxic cap a baix, la veritat és que una gran part del sud dels Estats Units va ser colonitzada per espanyols. 

Prova d'això són els topònims de moltes de les seues ciutats, com  per exemple Sant Antoni, a Texas, Los Angeles o Las Vegas. No obstant això,  aquesta influència espanyola es va estendre molt més allà: fins a huit dels cinquanta estats que formen els Estats Units conserven un nom heretat directament de l'espanyol.