| 19 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

El Gremi de Sastres concedix la Menció d'Honor del Premi Joia a Toni Gaspar

El Mestre Major i la Junta de Govern del Gremi reconeixen així la consideració del màxim responsable de la Diputació amb el col·lectiu i la col·laboració que ve prestant la institució.

| Redacción Valencia Edición Valencia

El Gremi Artesà de Sastres i Modistes ha concedit la Menció d'Honor del Premi Joia 2022 al president de la Diputació de València, Toni Gaspar, per la seua consideració cap al col·lectiu i la “inestimable col·laboració” de la corporació provincial en els últims anys, a través de les diferents línies d'ajuda dirigides als sectors tradicionals, especialment en els moments més complicats a causa de la pandèmia.

El Premi Joia, que enguany ha distingit el treball d'Eduardo Puertes Pérez, un dels noms de referència en indumentària regional a València, es va crear amb el propòsit de donar major rellevància si cap al treball dels grans professionals de la indumentària valenciana que pertanyen al Gremi Artesà de Sastres i Modistes.

Creació original de la firma Art Antic, el premi és una agulla d'estil barroc i 'molt valencià' d'or blanc amb el seu color natural, gravada a mà amb el segell del Gremi en el centre i amb safirs i diamants en talla rosa en la qual el seu creador, José Alabadí, homenatja la indumentària tradicional en la peça.