| 18 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Pese al temporal y al incremento de contagios, Conselleria de Educación ha preferido mantener la fecha de inicio de las clases, que se han retomado hoy
Pese al temporal y al incremento de contagios, Conselleria de Educación ha preferido mantener la fecha de inicio de las clases, que se han retomado hoy

Situació d´emergència als centres educatius

No creuen que la situació del temporal "Filomena" i l'expansió de la COVID19 mereix l'endarreriment de l'obertura dels centres uns dies?

A qui correspon: President de la Generalitat Valenciana, Consellera de

Salut Pública, Conseller d'Educació:

 

Sé que el 7 de gener és el dia assenyalat al Calendari Escolar per iniciar el Segon Trimestre del curs 20-21.  Sé que el Consell de la Generalitat adoptà ahir noves mesures restrictives per tal d'evitar l'augment dels contagis de la COVID19.

Entre elles, el tancament perimetral de poblacions, com són els casos d'Oliva i Daimús. També estic assabentat, imagine com vostés, del temporal de fred i pluja que arriba aquesta mateixa nit, "Filomena", amb temperatures molt baixes.

Jo sóc docent i treballe al Tirant lo Blanc de Gandia. Crec que encara no s'han adonat del tot de l'esforç que ha fet el professorat valencià, per aplicar les normatives que han anat arribant per a la prevenció de la COVID19, i que amb una mascareta i l'autoritat docent de cadascú i cadascuna, i les mans llavades, hem anat aplicant, dia a dia al llarg del primer trimestre. Hem arribat a Nadal, trencats, esgotats, tristos i molt cansats de; mesurar les distàncies entre taules, de netejar i desinfectar-les, d'obrir finestres i portes per airejar, de reorganitzar les guàrdies per assegurar els passadissos de les plantes sense aglomeracions, per controlar millor les hores d'esplai, per pujar i baixar l'alumnat, per fer-los entrar distanciats i en fila, perquè els conserges puguen prendre les temperatures, per l'ús dels gels i dels banys, etc...

Un cansament, un treball esgotador, que la veritat no hem vist als mitjans de comunicació massa reconegut, quasi res, quan es parla dels col·lectius que batallen contra la COVID19. ¡Què poques vegades després de sanitaris, bombers, policies, militars s'escolta la paraula professorat! Tenen vostès, amb el professorat, dels millors treballadors públics.

Per això, ara, quan veient tot el que ens ve de temporal damunt, amb temperatures molt baixes i molta pluja, que farà impossible en la pràctica el manteniment de les distàncies, l'airejament de les aules, ¿NO pensen que és un risc molt gran de repartir la càrrega viral entre noves famílies que de segur portaran els contagiats asintomàtics, després de tanta festa - els recorde que el nostre centre té quasi 2.000 alumnes?

No creuen que la situació del temporal "Filomena" i l'expansió de la COVID19 mereix l'endarreriment de l'obertura dels centres uns dies, fins al 18 de gener diria jo, però en tot cas, fins a l'11? ¿No és raonable en situacions extraordinàries i d'emergència variar el calendari escolar?

 Gràcies per la seua atenció, si els arriba aquest escrit. Com sempre, estarem al lloc de destí quan vostès diguen, però no ens obliden.

*Professor públic.