| 05 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Espai LaGranja mostra els fruits dels laboratoris d’investigació escènica

Es presentaran ‘El soniquete del ser’, del col·lectiu Akelarre, i ‘A_E_I_O_U’, de Marta García Navarro, Noelia Moyano Arcos i Fernando López

| Sonia García Edición Valencia

L’Espai LaGranja, l’espai de recursos i mediació per a la dansa i les arts del moviment adscrit a l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest dijous 2 de març les pràctiques obertes dels laboratoris d’investigació escènica que s’han desenvolupat al llarg dels dos últims mesos.

Les presentacions arranquen a les 11.00 hores, a l’Espai LaGranja de Burjassot, amb ‘El soniquete del ser’, del col·lectiu Akelarre, format per Antonio J. Montoya, Lorena Martínez i Gema Iglesias. Es tracta d’una ponència audiovisual i narrativa que reflexiona sobre el present del flamenc.

Aquest col·lectiu aborda el concepte ‘marcatge’ des del flamenc ortodox, per a viure’l a través de l’impuls, posant al servei tota la memòria corporal, i abordar lletres del flamenc des d’altres cossos més flexibles, fidels a la identitat artística i preferències estètiques. Es tracta d’un laboratori escènic que ha fomentat, junt amb noms com Juan Carlos Lérida, José Manuel Álvarez o Diana Ballesteros, la investigació teòrica i pràctica sobre el cos, la dansa, la música i el flamenc.

A continuació, a les 12.15 h, també a l’Espai LaGranja, es presenta ‘A_E_I_O_U’, de Marta García Navarro, Noelia Moyano Arcos i Fernando López. Aquestes creadores parteixen de l’imaginari associat al ritual ‘hammam’ per a proposar un espai creatiu de les cures. En aquest es busca alleujar i eliminar, a través del moviment dansat, algunes tensions i capes de “brutícia” perceptiva i emocional que es van acumulant com a resultat de les nostres diverses interaccions en la vida quotidiana.

Per a donar a conéixer aquest ‘hammam’, recorreran a un dispositiu multiformat: en primer lloc, oferint un passeig a través de diferents espais expositius en què podran consultar-se textos, fotografies, il·lustracions i vídeos en què s’ha cristal·litzat una part del procés. En segon lloc, els visitants són convidats a convertir-se en espectadors d’una mostra del moviment que ha configurat aquest laboratori d’investigació escènica.

Amb aquests laboratoris d’investigació escènica “Espai LaGranja vol fomentar l’aparició de nous projectes d’investigació i creació al voltant dels nous llenguatges contemporanis i la diversitat, contribuint a transformar el context cultural valencià”, apunta Guillermo Arazo, director del centre.