| 04 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Barcala es posiciona: No al projecte de variant de Torrellano del Govern

L'alcalde considera que l'estudi informatiu del Ministeri de Transports no garanteix el desmantellament dels cinc quilòmetres d'estesa ferroviària entre Calabarda i Sant Gabriel

| Juanjo Morote Edición Alicante

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, anuncia que l'Ajuntament d'Alacant presentarà al·legacions contra el projecte de la variant ferroviària de Torrellano promogut pel Ministeri de Transports per considerar que no ofereix cap garantia sobre la retirada de les vies fèrries de la línia de costa a la ciutat entre el Passeig de Calabarda i el barri de Sant Gabriel.

L'Ajuntament també reclamarà que l'Estudi informatiu complementari del Projecte de Remodelació de la Xarxa Arterial Ferroviària d'Alacant encarregat pel Govern central contemple l'ample de via mixt, i no sols per a mercaderies, en el ramal cap a la Universitat d'Alacant per a la seua futura connexió amb el Corredor Mediterrani.

Barcala ha convocat una reunió dimecres que ve amb les àrees municipals d'Urbanisme, Infraestructures, Medi Ambient i Assessoria Jurídica per a ultimar l'escrit d'al·legacions contra l'estudi informatiu del Ministeri de Transports abans que el pròxim 15 de juny es complisca el termini de presentació.

El Govern castiga de nou a Alacant amb la seua nul·la inversió

Segons Barcala, ho considera un altre greuge inexplicable del Govern amb la ciutat d'Alacant: "Convé recordar la nul·la inversió en infraestructures i obres públiques que patim en aquest municipi per part de l'Estat”.

En la seua opinió, “les xifres de licitació pública de l'Administració Central durant el període 2019-2022 llancen un panorama desolador”. I ha citat un exemple: “dels 1.207 milions d'euros invertits per l'Estat a la Comunitat Valenciana en 2022, al municipi d'Alacant no han arribat ni 6 milions d'euros, la qual cosa certifica que ni Alacant ni els alacantins estan entre les prioritats del Govern de Pedro Sánchez”.