| 17 de Junio de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Alberg La Florida
Alberg La Florida

L’alberg juvenil La Florida d’Alacant guanyador del Premi Alberg REAJ

Els albergs La Marina, de Teulada–Moraira, i Serra Mariola, de Muro de Alcoy, han obtingut el certificat de Compromís REAJ

| Noel Rodilla Edición Alicante

La Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils (REAJ) ha reconegut l’alberg juvenil La Florida d’Alacant com a Alberg REAJ Favorit 2023. Es tracta d’un dels 7 centres propietat de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que integren la Xarxa Valenciana d’Albergs Juvenils.

Este premi pretén reconéixer l’alberg favorit del públic, mitjançant successives rondes de votacions a través de les xarxes socials. L’alberg La Florida va arribar a la final juntament amb l’alberg Paradiso, de Cantàbria, i l’alberg TwentyTú, de Catalunya.

El director general de l’IVAJ, Vicent Ripoll, ha destacat que este premi “suposa un important reconeixement al treball que desenvolupa l’IVAJ a través de la seua xarxa d’albergs juvenils”. “Una vegada més, es posa de manifest que la Comunitat Valenciana està a l’avantguarda de les polítiques d’oci educatiu i temps lliure a escala nacional”, ha subratllat.

L’acte d’entrega del premi ha tingut lloc en la trobada de directores i directors d’albergs que REAJ ha celebrat a Porto (Portugal). En este acte també han sigut reconeguts amb el certificat de Compromís REAJ els albergs de l’IVAJ La Marina (Teulada–Moraira) i Serra Mariola (Muro de Alcoy). Este certificat és un segell de qualitat que acredita que estos albergs complixen els estàndards d’excel·lència que marca la REAJ.

Vicent Ripoll ha defés “la importància d’oferir a la joventut espais de qualitat en els quals poder realitzar activitats d’oci educatiu”, i ha reivindicat que la Comunitat Valenciana s’ha consolidat com un “referent nacional” en este sentit.

REAJ

REAJ és la Xarxa Espanyola d’Albergs Juvenils. Està formada per més de 300 albergs de tot Espanya, que suposen més de 3 milions de pernoctacions a l’any. És membre de Hostelling International, l’única associació d’albergs a escala mundial, que oferix 4.000 albergs repartits per 90 països.

REAJ és un consorci en el qual participen totes les comunitats i ciutats autònomes i l’INJUVE, i s’encarrega de distribuir el carnet d’alberguista a Espanya.

Alberg juvenil La Florida

L’alberg residència juvenil La Florida, situat a la ciutat d’Alacant, disposa de 190 places. Durant el curs escolar funciona també com a residència juvenil, i acull 65 estudiants. Té biblioteca, sala de televisió, sala multiús amb capacitat per a 80 persones, dos aules de formació i dos pistes poliesportives, entre altres serveis.