| 07 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

L’Hemisfèric estrena un sistema nou d’àudio envoltant que millora l’experiència

Es converteix, així, en l’única sala amb sistema Atmos, combinada amb IMAX i amb projecció Dom que hi ha a tot el món

| Juanjo Morote Edición Alicante

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha estrenat un sistema nou d’àudio que permet incrementar l’experiència immersiva del públic espectador, ja que millora el so envoltant de les projeccions. L’edifici, que celebra aquest mes abril el seu 25é aniversari, renova, així, el seu equipament tècnic audiovisual amb la incorporació d’elements nous.

Es tracta d’un sistema d’àudio envoltant 3D, de 42 canals d’àudio, que enriqueix la qualitat d’àudio amb un so de 360°, per la qual cosa les projeccions són més realistes, més vives i més immersives per al públic espectador. El sistema Atmos està subvencionat per l’Institut Valencià de Cultura.

La instal·lació de l’Hemisfèric compta amb la certificació de la marca Dolby i té una gran càrrega d’innovació, per tractar-se d’una sala amb pantalla corba i amb sostre indefinit, ja que el sistema Atmos era fins ara només habitual en sales rectangulars. De fet, l’Hemisfèric es converteix, així, en l’única sala Atmos, combinada amb IMAX i amb projecció Dom que hi ha a tot el món.

El nou sistema permet la reproducció en diferents canals d’àudios provinents d’altaveus, la qual cosa permet que es puga gaudir de les projeccions amb un so envolupant de 360º.

Millora de l’obertura dels reixats

​​​​​​​D’altra banda, entre les pròximes actuacions que posarà en marxa la Ciutat de les Arts i les Ciències destaca la renovació i millora del sistema d’obertura dels reixats laterals de l’edifici, que simulen la parpella d’un ull, la qual cosa suposarà una millora tecnològica considerable en un dels elements més representatius de l’edifici.
 
Aquesta actualització, de la qual ha sigut publicada la licitació de la fase d’enginyeria, inclourà les modificacions i renovacions en els subsistemes hidràulic, elèctric i les seues conduccions, la qual cosa implicarà renovar completament el sistema d’obertura davant de l’experiència acumulada durant els anys de vida dels reixats i els avanços tecnològics en aquesta mena de sistemes d’automatització de grans estructures mòbils, des de la construcció de l’edifici.

Èxit de públic

L’Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències lidera la llista de les sales de cinema amb més persones espectadores, segons reflecteix l’últim Anuari de les arts escèniques, musicals i audiovisuals, publicat per la Societat General d’Auditors i Editors (SGAE). En segon lloc se situa el Cinema 4D de l’auditori Mar Roig de l’Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

L’àmplia oferta de la cartellera IMAX, cinema en gran format, i cinema digital 3D de l’Hemisfèric l’ha convertida en la sala de cinema amb més èxit de públic durant 2021 a Espanya, amb 144.908 persones espectadores. Aquestes xifres van continuar la seua tendència positiva en 2022, any en què l’Hemisfèric va registrar un total de 360.395 entrades, mentre que el primer trimestre de 2023 ha superat les 72.000 entrades venudes.