| 07 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Mazón valora la unitat per a reivindicar l’aigua que necessita la Comunitat

Destaca Albatera com a exemple de saber utilitzar i aprofitar l’aigua amb responsabilitat i sostenibilitat energètica, ja que és l’“or del segle XXI”.

| J. Giménez Edición Elche

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha valorat la unitat de Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant, ajuntaments i regants per a reclamar l’aigua que necessita el nostre territori, durant la inauguració de la planta fotovoltaica i la bassa de reg de la Societat Agrària de Transformació (SAT) núm. 3.569 Virgen del Rosario - Los Suizos d’Albatera.

El president ha subratllat que “arriben els temps de la unitat de tota la nostra terra per a la defensa i l’aprofitament de l’aigua que mereixem, amb la unitat de tots, defensant-ho amb dents i ungles, perquè tenim raó”.

Mazón ha mostrat el compromís del nou Consell amb l’aigua “d’una manera clara”. En esta línia, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana patix un deute d’inversió i finançament per part del Govern central i ha manifestat la seua sorpresa, perquè “mai podíem imaginar que anàvem a tindre un deute de l’aigua amb més de 25 transvasaments sectorials que se’ns han anat retallant amb el Tajo-Segura”, ha puntualitzat el cap de l’executiu valencià.

Igualment, ha destacat Albatera com a “punt estratègic i d’ancoratge dels dos transvasaments més necessaris que tenim”, a més de fer-ho com a exemple “de saber utilitzar i aprofitar l’aigua amb responsabilitat i amb sostenibilitat energètica”, ja que l’aigua “és l’or del segle XXI”.

A judici seu, la bassa de reg d’Albatera és “una obra emblemàtica i única a la Comunitat Valenciana” i ha criticat que “mai va tindre suport de l’anterior Generalitat Valenciana”. Per això, s’ha compromés a donar suport a “les obres del posttransvasament, per al regadiu per degoteig al Baix Segura i per a evitar bombaments que també n’estan encarint energèticament la distribució”, a més de continuar reivindicant el transvasament Tajo-Segura.  

La planta fotovoltaica de la SAT Virgen del Rosario - Los Suizos, situada a Hondón de los Frailes, compta amb una potència per a autoconsum d’1,012 MW, mentre que la bassa de reg a Albatera satisfà la demanda de reg dels agricultors del terme municipal amb una capacitat de més de 600.000 metres cúbics d’aigua.