| 04 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Este viernes comienza una nueva edición del Festival Novembre Negre - AJUNTAMENT DE SAGUNT
Este viernes comienza una nueva edición del Festival Novembre Negre - AJUNTAMENT DE SAGUNT

Este divendres comença una nova edició del Festival Novembre Negre de Sagunt

La seu del festival serà al Casal Jove del Port, excepte la clàssica projecció d'AC Nautilus que es realitza a la Casa de Cultura.

| Sergi Tarazona Municipios

Durant el mes de novembre, des del 4 al 28, tindrà lloc el Novembre Negre, la XIII Mostra de Génere Negre a Sagunt, organitzat pel departament de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt. La seu del festival serà al Casal Jove del Port, excepte la clàssica projecció d'AC Nautilus que es realitza a la Casa de Cultura.

Novembre Negre presenta el millor cinema negre europeu de 2021, a més de concursos, creacions audiovisuals, música, poesia, gastronomia, exposicions i un llarg etcètera que configuren la programació que ha preparat la regidoria de Joventut i Infància en col·laboració amb les Associacions Philip & Sam, AC Nautilus, Agora Port Cultural i Pausa Zulu.

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha indicat que "este cap de setmana arranquem amb la tretzena edició del festival de gènere negre. Es tracta d'un festival molt centrat en el cinema, en les novetats del cinema espanyol i europeu dins del gènere negre, i també amb algun clàssic" Al que ha afegit que "també és un festival que tendix la mà a altres aspectes com la gastronomia, la música, el videoart, el còmic, el teatre o fins i tot els concursos, que són una part fonamental de la mostra, sobretot amb el festival de curtmetratges que compleix 10 anys en esta edició".

Entre els diferents títols cinematogràfics destaquen Ariaferma (divendres 4), La hija (dissabte 5), Titane (divendres 11), Jinetes de la justícia (dissabte 12), Vitalina Varela (diumenge 13) o El sustituto (divendres 25). També, amb la col·laboració de l’A.C Nautilus, es projectarà Los Sobornados (dilluns 28), i hi haurà un matinal de cinema infantil amb la projecció de Steamboy (dissabte 19). Totes les sessions tindran lloc al Casal Jove del Port de Sagunt a les 19 h, amb l’excepció de la projecció d'AC Nautilus que es realitza a la Casa de Cultura a les 18.30 h.

Les dues exposicions que compondran la mostra son Riki Blanco (que estàra oberta al públic des de l’11 de novembre fins al 31 de desembre) i Diez Mil Elefantes (des del 18 de novembre fins al 31 de desembre).

Per altra banda, dintre del musical la CIA Hongaresa presenta Las voces y las sombras, amb Marcelo Márquez i Lola Lopez, el dijous 24. Pel que fa a la creació audiovisual, Pausa Zulu portarà La sangre de un poeta, de Roberto Martin i Vic Pereiró.

En este sentit, Sampedro ha manifestat que el festival enguany és "especial" perquè "té cabuda en el que és molta presència local, d'artistes de la nostra ciutat, com per exemple Lola López, en la part de teatre, Vic Pereiró, en el videoart o Pere Ortín amb la part del còmic".

A més hi haurà un sopar d’homenatge a Manuel Vázquez Montalbán, el sopar Carvalho, al qual dona nom el seu immortal detectiu. La cita tindrà lloc al restaurant Candela el divendres 21. Totes les activitats de la programació del Novembre Negre són gratuïtes a excepció del sopar Carvalho.

També es realitzaran diferents concursos com el Concurs d’Escriptura Ràpida NN’22; el Concurs Local de Curtmetratges NN’22; i el Concurs Micro-Relats NN’22. Per a consultar les bases i inscripcions a tots tres concursos es pot fer des de www.novembrenegre.es.

Finalment, el dissabte 26 de novembre tindrà lloc la Gala de Lliurament de Premis NN’22 al Casal Jove del Port de Sagunt, a les 18 hores.