| 02 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Metrovalencia
Metrovalencia

Metrovalencia interromp la circulació entre Fuente del Jarro i La Canyada

Les obres de construcció del nou baixador i la duplicació de via al polígon industrial obliguen a tallar el pas de trens i oferir servei d'autobús entre estes parades

| Noel Rodilla Municipios

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) interromprà la circulació ferroviària dimecres que ve dia 6 entre les estacions de Fuente del Jarro i La Canyada de la línia 2 de Metrovalencia, amb motiu de les obres de construcció del nou baixador i la duplicació de via que es fan en este tram.

Davant d’esta interrupció, FGV ha habilitat un dispositiu alternatiu d’autobús entre les estacions Fuente del Jarro i La Canyada durant tota la jornada, des de primera hora fins a la fi del servei. Per este mateix motiu, la nit del 5 al 6 de desembre el servei nocturn de Metrovalencia en la línia 2 arribarà només fins a Paterna.

El dijous 7 de desembre està previst que la circulació de trens es faça amb total normalitat, una vegada finalitzats els treballs per a la instal·lació de l’estructura del futur pas inferior per a vianants, que estarà situat al costat del nou baixador situat al polígon industrial de Fuente del Jarro de Paterna.

Esta actuació compta amb un pressupost d’uns 6,5 milions d’euros, IVA inclòs, i és finançada per Fons Europeus, a través dels fons REACT-EU del Programa operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19.

Actuacions en Fuente del Jarro

Els treballs que executa actualment FGV es concreten, fonamentalment, en la duplicació del tram de via existent, des de l’actual baixador de Fuente del Jarro fins als voltants de l’autovia A-7, i la construcció d’un nou baixador.

La nova parada se situa a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris (màquines expenedores de títols de transport, sistema de videovigilància, sistema de megafonia, teleindicadors) i instal·lacions no ferroviàries auxiliars.

Com a part d’este projecte s’ha incorporat també un pas inferior per als vianants adossat al nou baixador, com a pas d’encreuament entre andanes per als usuaris i per a facilitar l’accés des de tots dos costats del polígon industrial.