| 17 de Junio de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Prada, i l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés
La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Prada, i l'alcaldessa de Requena, Rocío Cortés

El nou servei públic d'autobusos atendrà més de 67.000 persones a l'interior

La consellera avança que les set línies connectaran les pedanies i estaran prompte operatives

| Noel Rodilla Municipios

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha explicat que les noves concessions d’autobusos per al transport de viatgers per carretera adjudicades pel seu departament atendran usuaris de 26 municipis de les comarques de la Plana d’Utiel-Requena, la Vall de Cofrents-Aiora i els Serrans. Les noves concessions -la CV104 i la CV105- suposaran per a la Generalitat un cost de 239.000 i 273.000 euros anuals, respectivament.

Pradas ha avançat la posada en marxa de les noves concessions després de la seua reunió de treball amb l’alcaldessa de Requena, Rocío Cortés, amb qui s’ha compromés a millorar estos serveis, amb una nova parada per als veïns de la pedania de Los Isidros.

La consellera ha destacat que la mobilitat “és un dret dels ciutadans i estes noves línies permetran garantir a més de 67.000 persones la mobilitat per al seu treball, formació, serveis i també oci”. La nostra missió –ha puntualitzat– “és prestar amb tota la qualitat i l’oferta possibles este servei públic, essencial per al nostre progrés i desenvolupament”. Pradas hi ha afegit que, després de l’adjudicació de les dos concessions, està previst que entren prompte en servei.

La concessió CV104 Ayora-Requena-València atendrà una població aproximada de 43.000 habitants dels municipis d’Ayora, Cofrentes, Jalance, Jarafuel, Requena, Siete Aguas, Teresa de Cofrentes, Utiel i Zarra. A més de les poblacions esmentades, la línia també oferirà connexions directes amb els hospitals de Requena i Almansa, i amb l’estació de Renfe d’esta última localitat d’Albacete. La concessió CV104 disposarà de tres línies amb parades en les pedanies de Los Pedrones, La Portera i El Pontón.

Per la seua banda, la concessió CV105 atendrà una població de 24.000 habitants aproximadament, de les comarques de la Plana d’Utiel-Requena i els Serrans. En concret prestarà servei -a través de les seues quatre línies- als municipis de Benagéber, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Chera, Fuenterrobles, Requena, Sinarcas, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel, a la província de València, mentre que a la de Conca passaran per Alcalá de la Vega, Algarra, Landete, Moya, Salvacañete i Talayuelas.

El servei inclou també les connexions amb les pedanies de Los Ruices, Casas de Eufemia, Los Duques, Campo de Arcís, El Pontón, Calderón, San Juan, Barrio Arroyo, Roma, Derramador i El Azagador. Unes línies que se sumen a la de la pedania de San Antonio, aprovada la setmana passada pel departament que dirigix Pradas.