| 04 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Experiment a la setmana de la Ciència
Experiment a la setmana de la Ciència

La Ciutat de les Arts i les Ciències celebra la Setmana de la Ciència

Els dies 8, 9 i 10 de novembre al matí, a partir de les 10.00 hores, tots els tallers seran gratuïts per a escolars i públic general

| Noel Rodilla Edición Valencia

La Ciutat de les Arts i les Ciències se suma a la Setmana de la Ciència i la Tecnologia amb la celebració de tallers científics els dies 8, 9 i 10 de novembre al matí, a partir de les 10.00 hores, al passeig Nord del Museu de les Ciències, de lliure accés. D’esta manera, el Museu de les Ciències i l’Oceanogràfic mostraran de manera gratuïta alguns dels seus continguts a centres escolars i públic general que s’acoste als exteriors de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Des del Museu de les Ciències s’ha preparat una selecció d’experiències de La Ciència a Escena, els tallers que se celebren en la planta baixa de l’edifici i que ensenyen conceptes científics d’una manera divertida. Veure què passa amb el nitrogen líquid a -196 Cº, descobrir què és i per a què servix el generador de Van de Graaff o comprovar els efectes del fred en un globus són alguns dels sorprenents experiments que es realitzaran en directe.

Per la seua banda, personal divulgador de l’Oceanogràfic ha preparat per a estes jornades el taller ‘Ciència per la vida marina’, amb activitats que mostren la vida secreta de les tortugues marines, responen preguntes sobre com parlen i respiren les balenes o fan una crida a la participació del públic per a convertir-se en ‘veterinari per un dia’.

La Setmana de la Ciència i la Tecnologia és una iniciativa de divulgació científica que se celebra des de 2001 amb caràcter nacional, amb els objectius d’acostar la ciència al públic de totes les edats, estimular el gust pel saber científic i incentivar la participació dels ciutadans en qüestions científiques mitjançant activitats de divulgació en museus, universitats, centres d’investigació i parcs tecnològics, entre altres.