| 04 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Elements de la ruta urbana del *VCF
Elements de la ruta urbana del *VCF

El Centre del Carme mostra els murals en la Ruta d'Art Urbà del València C.F

La mostra es pot visitar a l'Espai D del Centre del Carme fins al 7 de gener de 2024

| Noel Rodilla Edición Valencia

L'Espai D del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) exhibix els projectes realitzats en la I i la II Ruta d'Art Urbà del València CF, així com les samarretes, les pilotes i les figures de Pitiminis intervinguts pels artistes que han participat en esta iniciativa. 

La Ruta, fruit de la col·laboració entre la Fundació VCF i la Diputació de València, a través de València Turisme, sorgix en 2022 amb l'objectiu de promoure la incorporació de l'art urbà com a via d'expressió cultural i artística i per a crear un itinerari turístic de referència, vinculat al València CF, a la província de València. 

El CCCC, que ja va presentar el resultat de la primera edició de la ruta, oferix de nou visibilitat al projecte amb una mostra que es podrà visitar fins al 7 de gener de 2024. 

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “des del Consorci de Museus i el CCCC hem desenvolupat durant els últims anys un intens treball de visibilitat i reivindicació de l'art urbà, així com de suport a joves creadors i creadores. Per segon any consecutiu ens unim al principal club de futbol de la ciutat per a acostar propostes artístiques innovadores a valencianistes de totes les edats”.

Art urbà i intervencions artístiques

L'exposició s'articula entre l'interior i l'exterior de l'Espai D del CCCC. La zona del sobreclaustre, situada al costat de l'entrada de la sala, mostra reproduccions dels set murals que componen la I i la II Ruta d'Art Urbà del VCF i que estan situats a Cullera, Riba-roja de Túria, Sueca, Atzeneta d'Albaida, Alfafar, Gandia i Oliva.

A l'interior de l'Espai D s'exposen les samarretes, pilotes i figures en les quals Mawe, Pauceda, Xemayo, David de Limón, Yeko, Sink, Moreno, La Nena Wapa, TMX i Dani García han plasmat el seu segell personal a través de diferents intervencions artístiques.

Ruta d'Art Urbà del València CF 

Després de les seues dos primeres edicions, la Ruta d'Art Urbà Valencianista compta amb set murals situats a Cullera, Riba-roja de Túria i Sueca (primera edició, 2022), i Atzeneta d'Albaida, Alfafar, Gandia i Oliva (segona edició, 2023). El KM.0 de la Ruta està a l'estadi de Mestalla, que també allotja quatre murals de menors dimensions.

Les obres guanyadores de la primera edició van ser les de Xemayo, Mawe i Sink, realitzada a Cullera; Yeko, a Riba-roja de Túria, i Moreno, a Sueca. Els vencedors d'esta segona edició han sigut Xemayo i Sink, amb una intervenció a Atzeneta d'Albaida; Moreno a Alfafar; Yeko a Gandia i Nacho Mawe i Paucda a Oliva