| 06 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

Bravo defensa el Model Valencià de Justícia Accessible i Inclusiva

La consellera inaugura les Jornades d'Especialistes en Persones amb Discapacitat i Majors.

| Redacción Valencia Edición Valencia

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha valorat el Model Valencià de Justícia Accessible i Inclusiva, que engloba iniciatives pioneres en matèria d'accés a la justícia en condicions d'igualtat, com ho són la creació d'un servei d'assistència jurídica i de mediació gratuïts, l'adaptació de resolucions judicials en lectura fàcil, la creació d'unitats d'atenció social, una guia per a l'accés a la justícia de les persones amb diversitat funcional i l'eliminació de barreres que impedeixen l’accés a la justícia.

La titular de Justícia ha indicat que “com a responsables públics hem de proporcionar a les persones amb discapacitat els mitjans necessaris perquè els seus drets estiguen garantits”. Així ho ha manifestat en la inauguració de les Jornades Especialistes en Persones amb Discapacitat i Majors, organitzades per la Fiscalia de l’Estat, i a les quals han assistit la fiscal superior de la Comunitat Valenciana, Teresa Gisbert, i la fiscal de sala per a la Protecció de Persones amb Discapacitat i Majors de la Fiscalia General de l’Estat, María José Segarra.

En la jornada també ha participat la directora general de Modernització i Relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat, Àngels Bixquert Sanz.

Finalment, la consellera ha destacat que les jornades, que comencen aquest dimarts, “són una oportunitat per a plasmar accions de futur que permeten avançar cap a un sistema jurídic més igualitari” i ha assegurat que “garantir un estat de dret accessible per a tots i totes ha de ser un compromís d’Estat”.