| 26 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Jornades "Dubón. Mirant la dona en el canvi de segle i la II República".
Jornades "Dubón. Mirant la dona en el canvi de segle i la II República".

Jornades 'Dubón. Mirant la dona en el canvi de segle i la II República" al MuVIM

Les jornades tindran lloc en el saló d'Actes els pròxims dies 19 i 20 de juny.

| Redacción Valencia Edición Valencia

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), depenent de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, acull este dimecres 19 i dijous 20 de juny les jornades "Dubón. Mirant la dona en el canvi de segle i la II República".

De l'exposició 'Dubón. Un artista republicà (1909-1952)', que es pot visitar fins a finals d'agost en el museu, naixen aquestes jornades en les quals es pretén fer pensar sobre la construcció de la dona, real o idealitzada, en l'obra i el temps de Luis Dubón.

Per això, s'estudiarà amb detall la representació femenina en l'art i la cultura des de finals del segle XIX fins a mitjans del XX, parant especial atenció al període de la Segona República, per ser exemple de l'apoderament de la dona occidental i alhora el moment més fructífer de la carrera de l'artista.

Les jornades comptaran amb la presència d'Amparo Carbonell Tatay, catedràtica de la Universitat Politècnica de València, que mostrarà l'article que ha realitzat per al catàleg de l'exposició que es titula "Què miren les dones de Dubón".