| 07 de Mayo de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse

La Diputació duplica ajudes per a lluminàries i seguretat viària en zones rurals

El pla contempla també la disposició d'elements com a espills de trànsit, dispositius reductors de velocitat o sistemes de videovigilància

| Redacción Alicante Edición Alicante

La Diputació d'Alacant sufragarà amb 1,4 milions d'euros l'adquisició de lluminàries i elements per a la millora de la seguretat viària en les zones rurals i camins agrícoles de la província. La institució ha incrementat enguany un 223% la dotació econòmica d'aquesta convocatòria d'ajudes, de la qual es beneficiaran un total de 81 municipis de menys de 5.000 habitants -tots els que les han sol·licitades correctament dins del termini i en la forma escaient-.

"Des de la Diputació d'Alacant hem fet un important esforç inversor per a reforçar aquest programa amb el qual no sols pretenem augmentar la seguretat d'aqueixes travessies, sinó també la de les interseccions entre les vies rurals i les carreteres provincials" ha assenyalat el diputat de l'àrea, Alejandro Morant.

La convocatòria de 2021 va comptar amb una aportació provincial de 433.000 euros que es va repartir entre una mica més de seixanta poblacions. En aquesta anualitat s'ha destinat més del triple d'inversió a aquest pla que, a més de l'adquisició de lluminàries LED solars, contempla la instal·lació d'espills de trànsit, barrat de senyalització i abalisament, dispositius reductors de velocitat o sistemes de videovigilància per a la regulació i el control de la circulació. En aquest sentit, el diputat ha destacat que amb les lluminàries LED solars "ajudem els nostres ajuntaments a evitar que el manteniment d'aquests nous elements els supose una càrrega financera addicional, ja que es tracta de mecanismes autosuficients".

Algorfa, Benferri, Benijófar, Daya Nueva, Daya Vieja, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Jacarilla, Rafal i San Isidro, a la Vega Baixa, rebran ajudes per import de 268.636 euros, mentre que a les comarques de L'Alcoià-El Comtat es distribuiran 320.723 euros entre els consistoris d'Agres, Alcocer de Planes, Alcoleja, Alfafara, Almudaina, Balones, Benasau, Beniarrés, Benifallim, Benilloba, Benillup, Benimassot, Fageca, Famorca, Gaianes, Gorga, L'Alqueria d'Asnar, L'Orxa, Millena, Penàguila, Quatretondeta, Tibi i Tollos.

Per part seua, a la Marina Alta, es beneficiaran d'aquest programa de subvencions Alcalalí, Beniarbeig, Benigembla, Castell de Castells, El Poble Nou de Benitatxell, El Ràfol d'Almúnia, El Verger, Els Poblets, L'Atzúbia, La Vall d'Alcalà, La Vall d'Ebo, La Vall de Laguar, Llíber, Murla, Orba, Parcent, Sagra, Sanet y Negrals, Senija, Tormos, Vall de Gallinera, Xaló i les entitats locals menors de Llosa de Camacho, la Xara i Jesús Pobre, que obtindran en el seu conjunt 417.582 euros.

Beniardá, Benifato, Benimantell, Bolulla, El Castell de Guadalest, Orxeta, Relleu, Sella i Tàrbena, a la Marina Baixa, percebran 116.150 euros. Finalment, a les comarques del Vinalopó, la Diputació d'Alacant subvencionarà amb 174.168 euros als municipis d'Algueña, Beneixama, Biar, Cañada, Salinas, El Camp de Mirra, El Fondó de les Neus, Hondón de los Frailes i La Romana, mentre que en L'Alcantí ho farà amb una inversió de 102.733 euros que es distribuirà entre les localitats d'Agost, Aigües, Busot i La Torre de les Maçanes.