ESdiario

D*na Festival: Dénia epicentre de la gastronomia nacional

Nuria Montes inaugura la 6a edició de l'esdeveniment gastronòmic de referència al Mediterrani

D*na Festival: Dénia epicentre de la gastronomia nacional

Publicado por
J. Giménez

Creado:

Actualizado:

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que la Comunitat Valenciana i, en concret, la ciutat alacantina de Dénia, se situa este cap de setmana com a "epicentre de la gastronomia nacional" amb la celebració de la sisena edició del D*na Festival”.

Es tracta d'“una de les cites més importants de tota la gastronomia espanyola, que, a més, se celebra a Dénia, nomenada com a ciutat creativa de la gastronomia per la Unesco en 2015, la qual cosa la dota d'una especialitat tremendament important”, hi ha afegit la responsable de Turisme.

Així mateix, ha afirmat que “la gastronomia, sota la marca de L´Exquisit Mediterrani, és un dels nostres grans atributs turístics, i està perfectament vinculada amb tota l'activitat turística que es desenvolupa en la Comunitat Valenciana”.

Nuria Montes ha fet estes declaracions després de la inauguració d'este esdeveniment gastronòmic de referència al Mediterrani, que ha obert les portes este dissabte a Dénia i se celebrarà fins al diumenge, 1 d'octubre. Durant l'obertura, la titular de Turisme ha estat acompanyada pel comissari gastronòmic del festival, Quique Dacosta, i per l'alcalde del municipi, Vicent Grimalt.

D*na Festival reunix novament en el passeig de la Marineta Cassiana de Dénia, als millors professionals del sector. L'objectiu d'este certamen, obert al públic general, és donar valor a la cultura gastronòmica i l'excel·lència dels productes gastronòmics de la Marina Alta i de la Comunitat Valenciana.

És per això que, productors, cuiners i cuineres compartixen estos dies a Dénia el seu quefer diari, el llegat de les tradicions heretades de generació en generació i el seu esperit innovador, promovent la interacció de les persones visitants amb la gastronomia.

D*na Festival està organitzat per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Dénia i de Turisme Comunitat Valenciana, a través d'un conveni dotat amb 250.000 euros.

La mar com a eix conceptual

Esta nova edició del D*na Festival Dénia té a la mar com a eix conceptual. Així, sota el leitmotiv de la mar, D*na Festival 2023 explora la relació dels éssers humans amb la mar i la importància que té com a eix econòmic, cultural, gastronòmic i turístic. Així, totes les ponències, tallers, llocs, productes i proveïdors hi convergixen tant conceptualment com físicament.

Sobre este tema, Nuria Montes ha destacat que “la mar que portem en la nostra sang impregna una gran part de la gastronomia valenciana, que s'exhibirà en este festival, i que espera concentrar més de 20.000 assistents en esta ocasió i que serà un nou èxit de la gastronomia de la Comunitat Valenciana”, ha recalcat.

Programació del D*na Festival 2023

Durant estos dos dies, la capital de la Marina Alta es convertix en una gran taula de més de 700 metres on menjar, beure, xarrar, escoltar i retrobar-se entorn de la mar.

L'escenari principal del festival alberga les ponències i showcookings de xefs amb renom que representen les comunitats autònomes de les nostres mars, des de Galícia, Astúries, el País Basc, Cantàbria, Catalunya, Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia, fins a les Illes Balears i Canàries; amb una picada d'ullet especial també a Portugal.

Un segon escenari està dedicat al producte i hi passaran reconeguts professionals dels fogons de la Comunitat Valenciana per a parlar de cuina marinera a través del guisat i els calders regionals. Este escenari albergarà també interessants tallers de cuina i de producte mariner, oberts al públic amb inscripció prèvia.

tracking