| 26 de Abril de 2024 Director Benjamín López

× Portada España Investigación Opinión Medios Chismógrafo Andalucía Castilla y León Castilla-La Mancha C. Valenciana Economía Deportes Motor Sostenibilidad Estilo esTendencia Salud ESdiario TV Viajar Mundo Suscribirse
Acovardisca d'aigua a Ontinyent en imatge d'arxiu - CPBV
Acovardisca d'aigua a Ontinyent en imatge d'arxiu - CPBV

Ontinyent supera la màxima precipitació acumulada en 100 anys

La pluja a Ontinyent i altres localitats de la Vall d'Albaida ha sigut molt forta, localment torrencial a última hora de la nit i primera del matí.

| Sergi Tarazona Edición Alicante

Tornen les pluges, després de diversos mesos de sequera, a la Comunitat Valenciana i tornen com és costum cada vegada que hi ha un episodi de precipitacions en el nostre territori, amb inundacions i xifres rècord. En el dia de hui, Ontinyent, amb 127.4 l/m², ha superat el rècord de màxima precipitació acumulada en un dia de maig en els últims 100 anys, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). 

Com Ontinyent, diverses localitats de la Vall d'Albaida, han patit un fort episodi de pluges torrencials acumulades durant la nit i la primera hora del matí. La màxima precipitació acumulada a Ontinyent en un dia de maig en l'anomenat dia pluviomètric —entre les 9 d'un dia i les 9 del següent —era de 84 el 3 de maig de 1992 —hui 127.4—. En un dia de primavera o estiu, el màxim acumulat era 107.2 el 22 de març de 1973.

Per part seua, en l'aeroport d'Alacant-Elx, fa just dos anys es va superar el rècord de màxima precipitació acumulada el mes de maig: 61.6 el 23 de maig de 2021. Hui, dos anys després, s'ha registrat el segon valor més alt de precipitació acumulada en 24 hores en un mes de maig: 55.7.
Aemet ha afirmat que ens trobem davant una situació excepcional per a tractar-se d'un mes de maig: precipitacions torrencials, persistents i amb tempesta, amb valors acumulats que suposaran rècord d'un mes de maig en molts observatoris del sud de València i Alacant.

Així, en moltes zones d'Alacant i del sud de València s'acumularà més precipitacions aquests dies que en els sis mesos anteriors. De fet, en observatoris com el de l'aeroport d'Alacant-Elx o Ontinyent ja ha plogut més al maig que entre novembre i abril.

En les últimes 12 hores, la precipitació acumulada ha sigut de 127.4 l/m² a Ontinyent; 119.2 en Beniarrás; 109.8 a Agres; 106.8 a Muro d'Alcoi; 80 a Beneixama; 56.9 en Aeroport d'Alacant-Elx; 55.8 en Fontanars dels Aforins; i 47.4 a Alcoi.

 

Suspensió de classes 

La ciutat d'Alacant suspén l'activitat docent a partir de les 14.00 hores d'aquest dimarts a causa de les fortes pluges i, d'aquesta manera, tots els centres educatius de la capital tancaran als tres de la vesprada.

Segons explica el consistori, en previsió que la situació meteorològica contempla la intensificació de les pluges a partir de les 18.00 hores, el Comité Tècnic del Pla d'Actuació d'Emergències de l'Ajuntament d'Alacant ha optat per aquesta mesura.

Fins al moment, els ajuntaments que han decidit cancel·lar les classes per la complicada situació metereológica que s'està vivint a la província d'Alacant i en alguns punts de la de València, com Ontinyent, superen ja la trentena.

D'acord amb les dades recaptades per la Conselleria d'Educació i facilitats per les corporacions locals, s'ha parat l'activitat escolar a Aigües, Alacant, Albaida, Albatera, Algorfa, Almoradí, Benejúzar, Benferri, Benijófar, Bigastro, Callosa de Segura, Catral, Cox, Crevillent, Daya Nueva, Elx, Fontanars dels Alforins, Formentera del Segura, Granja de Rocamora, Guardamar del Segura, Jacarilla, L'Alguenya, Los Montesinos, Ontinyent, Orihuela, Pilar de la Horadada, Rafal, Rojales, Redován, San Fulgencio, San Isidro, Santa Pola i Torrevieja.